Successos

Llum verd per al projecte de reforma del barri de la Platja de Palamós

L’aprovació definitiva del projecte, amb un cost de 678.000 euros, ha de permetre la connectivitat entre el front marítim i aquest important barri

L’Ajuntament de Palamós ja té l’aprovació definitiva per al projecte de reforma d’una part de la zona coneguda com el barri de la Platja, que són els carrers que connecten el passeig amb el carrer de López Puigcerver, una de les entrades al nucli venint des de Sant Antoni de Calonge. El projecte, amb un cost de 678.000 euros, té una subvenció del pla únic d’obres i serveis de Catalunya (Puosc) de 250.000 euros. Els veïns de la zona pagaran contribucions especials per valor, aproximadament, d’un 30% del cost de l’obra, i la resta l’assumirà l’Ajuntament. Per la seva banda, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni assumirà la part proporcional que li pertoca. Les obres de reurbanització afectaran un tram del carrer de López Puigcerver, entre els carrers del Mar i d’Aragó, la totalitat del carrer de la Riera Aubi, i els travessers Nàpols, Rosselló, Aragó i Mar, entre el carrer del President Macià i el passeig del Mar.

Pacificar la zona

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig (ERC), va explicar que el carrer de López Puigcerver és també una entrada important, però no ha estat mai un aparador. Trànsit dens, Sarfa inclosa, i cotxes a banda i banda. Ara el que es vol, i segons Puig, és també pacificar aquesta zona, que experimentarà una reducció rellevant del trànsit amb el tancament de la parada de la Sarfa, un cop entri en servei la nova estació d’autobusos, que es construirà al carrer Enric Vincke. De fet, dels 8.000 m² afectats pel projecte, gairebé un 10% pertanyen a Sant Antoni. Tal com s’ha dut a terme en altres actuacions, també es refarà la xarxa de clavegueram que separa les aigües plujanes de les residuals, es renovaran les xarxes de serveis i es canviaran voreres per donar més protagonisme als vianants.

LA XIFRA

678.000
euros
és el cost de les obres, que afectaran uns 8.000 m², un 10% dels quals corresponen a Calonge i Sant Antoni.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia