Successos

Donen per controlat el foc de les Gavarres, que ha cremat dues hectàrees

La revifalla de dissabte a la matinada va posar en perill el massís, però els Bombers i la pluja d’ahir a la tarda van deixar l’incendi en un “ensurt”

Els Bombers que continuaven remullant l’incendi de les Gavarres ahir al migdia per evitar que qualsevol altre llamp pogués revifar-lo van tenir a primera hora de la tarda un aliat providencial en la pluja, que va permetre acabar de sufocar el caliu de les soques que havien quedat somortes. Amb els mitjans aeris ja retirats de la zona des de l’hora de dinar, els Bombers havien desplegat una dotzena de dotacions terrestres, en col·laboració amb les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), per continuar remullant el bosc almenys fins al vespre, amb temor que qualsevol altra tempesta seca com la que va encendre el foc divendres a la tarda pogués tornar a amenaçar el massís. La pluja que va caure sobre Girona de manera intermitent des de les 4 de la tarda va allunyar, però, aquesta possibilitat.

El foc es va declarar divendres a quarts de sis de la tarda, a causa d’un llamp, i va calcinar unes 2 hectàrees de massa forestal al puig d’en Batet, entre el castell de Sant Miquel i el santuari dels Àngels. Les hores de més tensió es van viure passada la mitjanit, quan les flames van revifar a uns 300 metres del primer incendi i va caldre una vintena de dotacions per estabilitzar el foc, cap a quarts de quatre de la matinada. Per precaució, es va demanar el confinament dels veïns del nucli de Bevià i l’evacuació d’una parella que viu en una masia propera (i que van marxar amb el seu vehicle), i es va tallar la carretera local que travessa el massís des de Madremanya fins a la Creueta.

Les dotacions que hi treballaven encara ahir van desbrossar els punts calents per evitar la propagació del foc. El cap de control de la Regió d’Emergències de Girona, el sotsinspector Ferran Julià, parlava ahir de “sort”: “L’impacte va ser a la part alta de la muntanya, i això fa que el foc tingui menys possibilitats de córrer; ha estat un ensurt, però hem estat a temps d’aturar-lo.” La previsió dels bombers era mantenir un dispositiu de vuit dotacions a la zona, revisant el terreny des de la Bisbal fins a Llambilles per si haguessin caigut més llamps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia