Successos

Consternació a Itàlia per la mort violenta d’un venedor nigerià

La mort a cops d’Alika Ogorchukwu al carrer i en plena llum del dia sense que ningú fes res sacseja el país, immers en la campanya

La mort a cops d’Alika Ogorchukwu, un venedor nigerià de 39 anys, divendres, en un carrer de la ciutat de Civitanova Marche, al centre d’Itàlia, en plena llum del dia i davant nombrosos testimonis que no van fer res per aturar la brutal pallissa, excepte enregistrar el crim amb el mòbil, ha commocionat el país, immers en la campanya per les eleccions generals del 25 de setembre.

“L’assassinat d’Alika Ogorchukwu esglaia. La ferocitat inaudita. La indiferència estesa. No hi pot haver justificacions ni n’hi ha prou amb el silenci. L’últim ultratge a Alika seria girar full i oblidar”, va denunciar el líder del Partit Demòcrata, Enrico Letta.

Alika Ogorchukwu es trobava en un concorregut carrer de Civitanova Marche quan Filippo Claudio Ferlazzo, un italià de 32 anys, el va agredir. Es va llançar sobre ell i el va colpejar fins a causar-li la mort. Alika Ogorchukwu deixa dona i un fill de vuit anys.

Filippo Claudio Ferlazzo, que tenia antecedents, va ser detingut i es troba ja a la presó acusat d’homicidi voluntari i robatori, ja que es va endur el telèfon de la víctima. La policia ha obert una investigació per aclarir què va passar. A l’hora de tancar aquesta edició no hi ha havia elements que indiquessin que es tractés d’un crim de motivació racista. Segons sembla, la discussió es va originar quan Alika Ogorchukwu li va demanar almoina i Filippo Claudio Ferlazzo li va respondre que no i el va colpejar. La família d’Alika Ogorchukwu va exigir justícia i saber què va passar. També la comunitat nigeriana de Macerata reclama justícia i per aquesta raó va sortir dissabte als carrers de Civitanova Marche.

El crim i, més concretament, el fet que ningú de les persones presents hi intervingués, ha sacsejat Itàlia i la campanya electoral. Des de la dreta fins a l’esquerra passant pel centre van expressar ahir la seva consternació pel que havia passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia