Successos

estats units

Suspenen la directora de l’escola del tiroteig d’Uvalde

El comitè que investiga els fets també va suspendre el cap de policia del Districte Escolar d’Uvalde

Mandy Gutiérrez, la directora de l’escola d’Uvalde (Texas), escenari del tiroteig que va deixar 19 alumnes i dues mestres mortes i amb problemes de seguretat abans de la massacre, ha estat suspesa amb sou, segons han informat aquest dimarts alguns mitjans de comunicació locals.

L’advocat de Gutiérrez, Ricardo Cedillo, ha confirmat a mitjans estatunidencs que la directora de l’Escola Primària Robb ha estat suspesa de la feina enmig de la investigació sobre la massacre, ocorreguda el passat 24 de maig.

Una investigació especial de la Cambra de Representants de Texas va descobrir que Gutiérrez estava al corrent dels problemes de seguretat que presentava l’escola abans que Salvador Ramos ingressés al lloc armat per a cometre la massacre.

La directora no havia solucionat els problemes de seguretat, assegura la investigació.

Gutiérrez és el segon funcionari suspès després del tiroteig. El cap de policia del Districte Escolar d’Uvalde, Pete Arredondo, es troba en llicència administrativa sense sou des de mitjan juny.

El supervisor de les escoles d’Uvalde, Hal Harrell, va recomanar la setmana passada l’acomiadament d’Arredondo, després que es revelessin una sèrie d’errors en la seguretat.

El director del Departament de Seguretat Pública de Texas, Steven McCraw, va dir a un comitè del Senat de Texas que investiga el tiroteig que Arredondo va prendre “decisions terribles” mentre es produïa la massacre.

Segons McCraw, hi havia suficients policies per a respondre al tiroteig només tres minuts després que l’autor, Ramos, entrés a l’escola a través d’una porta.

L’informe del Comitè de Recerca de la Cambra de Representants de Texas va trobar que més de 370 agents de l’autoritat locals, estatals i federals van respondre al tiroteig, però van trigar més d’una hora a confrontar i abatre a Ramos.

La Junta Escolar d’Uvalde va suspendre una reunió especial el dissabte passat per a discutir el futur d’Arredondo, després d’una petició del seu advocat.

L’inici de classes a les escoles d’Uvalde s’ha retardat fins al 6 de setembre mentre s’implementen una sèrie de millores de seguretat i serveis de suport emocional i social, va dir la junta en la seva reunió la nit del dilluns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia