Successos

Detenen dos lladres de rellotges implicats en almenys tres fets en un mes i un tercer ingressa a presó

Els dos homes van ser identificats quan es dirigien cap a Girona per marxar a Nàpols

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, de 40 i 44 anys, com a presumptes autors de dos robatoris violents de rellotges i una temptativa de robatori violent a la via pública. Els dos arrestats actuaven des d’una motocicleta per assegurar-se la fugida i per actuar de manera més ràpida. El 10 de juliol van ser interceptats a Castelldefels i, després de quedar en llibertat, van ser identificats quan intentaven marxar en tren cap a Nàpols, on residien. Van tornar a ser detinguts. Entre els fets que se’ls imputen hi ha el robatori d’un rellotge de 15.000 euros a un home de 75 anys el 3 de juny i un altre el 9 de juliol d’un rellotge de 35.000 euros. Un tercer lladre de rellotges ha ingressat a presó per altres fets.

El 10 de juliol, la policia local de Castelldefels va aturar una motocicleta que s’havia donat a la fugida després de ser requerits els seus ocupants per identificar-se. Un dels homes es va identificar amb documentació falsa. El Grup Regional d’Investigació Titani, amb el suport del Grup de Fura Regional de Barcelona, tenia una investigació oberta relacionada amb aquesta motocicleta en relació amb robatoris violents de rellotge de luxe.

Els arrestats van quedar en llibertat després de passar a disposició judicial al jutjat d’instrucció de Gavà. Els investigadors van comprovar a través de seguiments que les dues persones agafaven un tren per marxar direcció Girona, amb la intenció d’anar cap al seu lloc de residència, Nàpols. Per evitar que marxessin els van detenir.

Fruit de les gestions d’investigació, els mossos van poder relacionar-los amb dos robatoris amb violència, un tercer en grau de temptativa i dos delictes de lesions.

Es desplaçaven amb motocicleta

En el robatori del 3 de juny, els dos homes van fugir amb una motocicleta de gran cilindrada de color blau elèctric. Fruit del robatori, la víctima va patir el trencament de cinc costelles.

El 7 de juliol van tornar a actuar, sobre les 11.00 hores. Llavors, un dels ara detinguts va entrar a una òptica del carrer Muntaner i es va abraonar sobre un client per intentar sostreure-li un rellotge de luxe que duia posat. No ho van aconseguir i van fugir en una motocicleta d’iguals característiques.

Dos dies després, el 9 de juliol, a les 23.45 hores, van tornar a actuar. Ho van fer a Sitges, on van abordar una parella per sostreure’ls-hi un rellotge de luxe valorat en 35.000 euros. La parella de la víctima va patir lesions a la mandíbula.

Els Mossos està compartint informació amb la resta de policies estatals i europees per si se’ls pot relacionar amb altres fets. La investigació continua oberta.

Els detinguts passaran aquest matí a disposició judicial. Cal destacar que un d’ells ja tenia antecedents policials, concretament el mes de setembre de 2019 va ser detingut a la població de Sant Antoni de Calonge com a presumpte autor de robatoris de rellotges de luxe. L’altre detingut no va facilitar en cap moment la seva filiació, identificant-se en tot moment amb unes dades falses, tot i que policialment se l’ha pogut identificar per empremtes.

A presó un altre lladre de rellotges

D’altra banda, el 12 de juliol el grup de multireincidents va detenir un jove, de 18 anys, que l’11 de maig va cometre un robatori violent d’un rellotge valorat en 13.800 euros a un turista al districte de Sant Martí. Des del febrer, acumula antecedents policials i s’estava especialitzant en el robatori de rellotges de luxe.

Des de la creació del grup d’investigació Titani, els Mossos han fet 32 detencions en set setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia