Successos

Denuncien una granja de porcs de Riudellots per abocar purins al medi

Per tenir també animals morts, cremar deixalles a la fina i haver cultivat fins a 500 plantes de marihuana en una de les naus

Els Mossos han denunciat l’amo d’una granja de porcs de Riudellots de la Selva per abocar purins al medi, tenir animals morts a la finca i cremar-hi tota mena de residus (com medicaments, runa, plàstics i fibrociment). Els agents van descobrir tot aquest rosari d’irregularitats mentre feien un patrullatge rutinari pel veïnat de Torreponsa i van veure com l’explotació abocava purins directament a un dels recs de la zona. A partir d’aquí, els Mossos van entrar a la finca i també van veure com el propietari tenia porcs morts entre els animals vius (molts d’ells, en males condicions). La cosa, però, no s’acaba aquí. Perquè la policia també li ha obert diligències penals per haver cultivat fins a 500 plantes de marihuana en una de les naus.

Els fets van tenir lloc aquest 29 de juny. Agents de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) estaven fent un patrullatge preventiu pel veïnat de Torreponsa quan van veure com una granja de porcs estava abocant purins directament a un rec de la zona (que anava a parar al Rec de l’Agulla).

Els Mossos van acostar-se a l’explotació i, , hi van descobrir-hi tota mena d’irregularitats. El seu propietari, un home de 48 anys, tenia cadàvers de porcs en avançat estat de descomposició pel terra de la finca. En alguns casos, els cadàvers compartien espai amb els porcs vius i altres animals (que patien greus problemes físics perquè no tenien assistència veterinària).

A més, durant la inspecció de la granja, els agents també van veure com l’amo de l’explotació havia cremat tota mena de residus en diferents llocs. Dins les restes de les fogueres hi havia medicaments, runa, plàstic, fibrociment i també animals morts.

Davant d’això, els Mossos van denunciar el propietari de la granja per totes aquestes irregularitats. Les actes que se li van aixecar s’enviaran ara a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Fins a 500 plantes

Durant la inspecció, els mossos també van trobar una nau en molt males condicions i els va cridar l’atenció veure com tenia aparells d’aire condicionat instal·lats (que des de l’exterior estaven tapats amb una malla). Quan els agents li van demanar al propietari per accedir a l’interior, en un primer moment els va posar excuses.

Els mossos van acabar entrant-hi i a dins van trobar-hi tota una instal·lació completa per al cultiu de marihuana (amb llums i aparells de climatització). S’hi havien cultivat fins a 500 plantes, que s’havien tallat feia poc. Per això, els mossos també han instruït diligències penals contra l’amo de la granja per un delicte contra la salut pública (en aquest cas, els de la unitat d’investigació de la comissaria de Santa Coloma de Farners).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia