Successos

Els delictes sexuals a la demarcació pugen un 16%

Els delictes sexuals han pujat gairebé un 16% a les comarques gironines durant el primer trimestre del 2022. Segons l’estadística que publica el ministeri, entre el gener i el març se n’han registrat 80. I d’aquests, 19 van acabar en violació; són gairebé el doble que el mateix període de l’any passat. Segons informa l’ACN, el balanç de criminalitat, que recull dades de tots els cossos policials, reflecteix com el relaxament de les restriccions ha incrementat la delinqüència. La demarcació tanca el trimestre superant els 10.000 delictes, cosa que representa un augment de fins al 26,6% en comparació amb el mateix període del 2021 (quan encara s’estava en plenes restriccions). Destaquen els robatoris en habitatges –amb 664 casos– i l’augment d’un 47% dels furts.

El balanç de criminalitat del ministeri també recull que totes les tipologies delictives han anat a l’alça. Es relaxen restriccions per la covid, i creix la delinqüència. A la demarcació, el primer trimestre es tanca amb 981 robatoris amb força (+21,6%). D’aquests, dos de cada tres –fins a 664– han estat a l’interior d’habitatge (+3,4%) També s’han doblat les lesions i baralles tumultuàries (se n’han registrat 92 casos), hi ha hagut un crim (el de l’home mort després d’una discussió de trànsit a Blanes) i cinc temptatives d’homicidi o assassinat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia