Successos

Detinguts 18 pedòfils que distribuïen i posseïen material d’explotació sexual infantil arreu de l’Estat

S’han fet detencions a Tarragona, Barcelona i Girona

La Policia Nacional ha detingut 18 persones per presumpta distribució i possessió de material d’explotació sexual infantil a través d’Internet. Els arrestats, que emmagatzemaven i compartien el material tant des d’ordinadors com des de dispositius mòbils, feien servir connexions privades per dificultar la seva localització. Les detencions s’han fet en 13 províncies de l’Estat, incloses Barcelona, Tarragona i Girona. Durant l’operació, els agents han intervingut 21 telèfons mòbils, dues tauletes, sis ordinaris, vuit discos durs, sis targetes de memòria, 17 memòries USB i una càmera de fotos.

La investigació va començar al gener del 2020 gràcies a la cooperació internacional en la lluita contra l’explotació sexual de menors a través de les noves tecnologies. En concret, l’ambaixada dels Estats Units va alertar sobre diverses connexions a Internet a l’estat espanyol des de les que, presumptament, es distribuïa material pornogràfic infantil.

Els seus autors feien servir connexions privades per restar en l’anonimat i no revelar les veritables adreces IP dels seus terminals. D’aquesta forma, impedien o dificultaven la localització dels usuaris. Els arrestats feien ús tant dels seus ordinadors (portàtils i de sobretaula) com dels seus terminals mòbils, moltes vegades sincronitzats.

A part de les tres províncies catalanes, també s’han realitzat detencions a La Corunya, Alacant, Burgos, Cadis, Castelló, Ciudad Real, Guipúscoa, Lanzarote, Madrid i Tenerife.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia