Successos

Tres anys de presó que no complirà per a l’exbatlle de Vilobí

Condemnat per afavorir empreses on feia d’administrador

Joan Busquets ha reconegut els fets que se li imputaven

L’Audiència de Girona ha condemnat a tres anys de presó l’exalcalde de Vilobí d’Onyar Joan Busquets per haver afavorit empreses de les quals era administrador o conseller delegat. La fiscalia i la defensa han arribat a un acord per rebaixar la pena a la qual s’enfrontava inicialment per falsedat documental continuada, delicte continuat de prevaricació i negociacions prohibides aplicant-li una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes pel temps que el cas ha trigat a arribar a judici.

No haurà d’entrar a la presó amb la condició de no delinquir durant un termini de quatre anys i pagar una multa de 2.700 euros. També li han imposat penes d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic i multes. A la sala de vistes, l’exalcalde va reconèixer els fets.

La fiscalia acusava inicialment l’exalcalde d’un delicte continuat de prevaricació pel qual demanava 10 anys d’inhabilitació per a càrrec públic; un delicte continuat de falsedat en document públic pel qual sol·licitava cinc anys de presó, multa de 9.000 euros i cinc anys d’inhabilitació, i un delicte de negociacions prohibides pel qual volia que l’exalcalde pagués una multa de 5.400 euros i l’inhabilitessin durant tres anys.

Com que l’exalcalde ha reconegut els fets i la causa ha estat més de set anys paralitzada al jutjat, l’acusació pública i la defensa han arribat a un acord que s’ha traduït en una rebaixa considerable de la pena que se li demanava per l’aplicació d’una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes.

LA XIFRA

5
anys de presó.
Aquesta era la pena que demanava la fiscalia per falsedat en document públic.

LA DATA

26.1.2022
Dia de la sentència.
La fiscalia i la defensa van acordar la condemna i van pactar que no hagués d’entrar a la presó.

Sentència ferma, de viva veu

El tribunal de la secció tercera de l’Audiència de Girona l’ha condemnat de viva veu. Li va imposar tres anys de presó, 1.080 euros de multa i dos anys d’inhabilitació per dos delictes de falsedat en document oficial; quatre anys i tres mesos d’inhabilitació per la prevaricació continuada, i multa de 540 euros i sis mesos de prohibició d’exercir càrrec públic pel delicte de negociacions prohibides. La defensa de l’exalcalde, encapçalada pel lletrat Manel Mir, va sol·licitar la suspensió de l’execució de la pena. La sala ho ha acordat. Així, el processat no haurà d’entrar a presó amb la condició de no tornar a delinquir en quatre anys i d’abonar una multa de 2.700 euros. La sentència és ferma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia