Successos

Roben 75 ordinadors a l’institut Vallvera de Salt

Part de les classes de l’alumnat d’ESO es van suspendre ahir per les destrosses provocades a les aules

La direcció del centre ho qualifica “d’atac directe al dret a l’educació de l’alumnat de Salt”

Setanta-cinc ordinadors portàtils robats i múltiples destrosses al centre. Ahir dilluns la tornada de l’aturada habitual del cap de setmana a l’institut Vallvera de Salt no es va poder fer en condicions normals per l’abast del robatori del qual havia estat objecte el centre. En espera de l’enquesta en curs que haurà de determinar les circumstàncies exactes del robatori, les primeres diligències recollides pels Mossos d’Esquadra només recollien que divendres a les deu de la nit es va tancar l’institut amb normalitat i que hi ha constància d’una incidència de l’alarma diumenge a les 22.41 h. Ahir, quan el conserge es disposava a desconnectar l’alarma per obrir l’institut, es va constatar que ja estava desactivada i es van veure les destrosses. Fonts dels Mossos d’Esquadra també confirmaven el forcejament de les portes d’emergència. A primera hora del matí començava a córrer la veu que s’havien hagut de suspendre les classes i la direcció del centre ho confirmava finalment amb un curt comunicat: “S’ha produït un fet totalment inacceptable al nostre centre. S’han robat més de setanta ordinadors portàtils de l’alumnat i s’han produït múltiples destrosses. Aquesta situació afecta directament, més enllà de les pèrdues econòmiques, el mateix alumnat ja que és un atac directe al dret a l’educació de l’alumnat de Salt”, concloïa el comunicat, i informava que s’havien de suspendre les classes del matí i que avui dimarts es preveia reprendre-les amb normalitat.

Robatori amb força

Adam Manyé, director d’Educació a Girona, confirmava que la suspensió de les classes d’ESO es va haver de decidir d’urgència per les destrosses en set aules i pel fet que els Mossos d’Esquadra i la policia científica hi van estar investigant fins al migdia. “Ha estat molt desagradable per a la direcció del centre i el personal en constatar que s’havia actuat amb molta força, violència i planificació”, deia Manyé. Amb tot, ni el director d’Educació, ni els Mossos ni l’Ajuntament de Salt van avançar ahir cap pista per identificar els autors. Totes les fonts consultades coincidien, però, a considerar que els fets van més enllà d’una mera bretolada i que s’hi detectava planificació. Un robatori similar es va produir al mes d’octubre a l’institut Pla de l’Estany de Banyoles, també un cap de setmana, on es van robar una vuitantena d’ordinadors. Segons els Mossos, però, a hores d’ara no hi ha elements que vinculin els dos robatoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia