Successos

Jutgen el director de casal acusat d’abusar d’una nena de 4 anys

L’Audiència de Girona jutja a porta tancada el director de casals d’estiu del Baix Empordà acusat d’abusar d’una nena de 4 anys el 2015. S’enfronta inicialment a 10 anys de presó per un delicte continuat d’abusos sexuals amb l’agreujant d’abús de confiança. I les acusacions sostenen que el processat, monitor a Torroella de Montgrí i Calella de Palafrugell, va valer-se de “l’amistat” amb els pares de la nena per quedar-s’hi sol i fer-la jugar “a pares i mares”, amb tocaments i petons a la boca. A més de la pena de presó, el processat s’enfronta a passar-se 10 anys en llibertat vigilada i a pagar 10.000 euros d’indemnització.L’escrit d’acusació provisional de la fiscalia recull que l’acusat era director del casal d’estiu La Platgeta, on també feia de monitor. Amb els nens, anaven tant a la platja a Calella de Palafrugell com a uns terrenys de Torroella de Montgrí, on el processat tenia cavalls i una caravana.“Establia relacions d’amistat molt estretes amb els pares dels menors que anaven al campament”, relata el fiscal. L’escrit d’acusació del ministeri públic afegeix que, valent-se d’aquesta confiança, “en moltes ocasions” l’home va aconseguir quedar-se sol amb la nena. I que fins i tot hi havia vegades que la menor, de 4 anys, s’hi quedava a dormir.La fiscalia situa els abusos entre els mesos de juny i juliol del 2015. Diu que mentre la nena estava al casal d’estiu, o bé quan es quedava a menjar o a dormir amb ell, el processat la feia jugar “a pares i mares”. Amb aquesta excusa, li feia petons a la boca i tocaments per damunt i sota la roba a la zona dels pits i els genitals.L’acusació particular afegeix que l’acusat, quan anava amb la menor als terrenys que tenia a Torroella, arribava fins i tot “a apartar el germà” de la nena, que també els acompanyava, per quedar-s’hi a soles. També sosté que el director del casal també havia jugat “a pares i mares durant anys amb altres menors que havien passat pel centre”.Aquesta acusació relata que els abusos “van succeir de manera reiterada com a mínim durant tot l’estiu del 2015”. També afirma que, segons relaten diversos testimonis, “durant dècades” el processat “va fer servir la seva professió per tenir accés a menors a la mateixa cabana on va abusar” de la nena de 4 anys.

A porta tancada
Aquest cas ja va arribar a l’Audiència de Girona ara fa dos anys, el maig del 2019. Aleshores, però, el judici es va suspendre i el tribunal el va tornar a enviar a instrucció perquè es tramités com a sumari. Ahir, la secció quarta de l’Audiència de Girona va celebrar el judici, això sí, a porta tancada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia