Successos

L’alcaldessa de Girona vol més agents dels Mossos

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va aprofitar ahir la presència a la ciutat del conseller d’Interior, Josep Ignasi Elena, per reclamar un augment d’efectius dels Mossos d’Esquadra a la capital de la demarcació.

En la reunió de treball entre els responsables del consistori i d’Interior es van analitzar les dades de seguretat a la ciutat: entre el gener i el juny es van registrar 3.757 delictes (un 1% menys en comparació amb el primer semestre del 2020). En relació amb el 2019, però, la disminució de delictes és més important i se situaria en un 31%. Amb aquestes dades a la mà, l’alcaldessa recalca que l’objectiu ara ha de ser no tornar a la situació anterior i aconseguir rebaixar aquestes xifres. En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, Madrenas hi afegeix que per això es mantenen “ferms a exigir més efectius”. La reunió també va tractar de la problemàtica de les ocupacions delinqüencials. “A qualsevol barri passa, però necessitem un compromís insubornable de la Generalitat amb aquests temes que creen alarma social, i per tant calen més efectius dels Mossos perquè n’hi ha molt pocs”, hi afegeix Madrenas. Segons l’alcaldessa el conseller ha confirmat que aquest octubre es desplegarà al territori una nova promoció de 400 mossos i que abans de quinze dies se sabrà amb quins efectius afegits podrà comptar Girona. A la reunió hi ha assistit també el vicealcalde, Quim Ayats; el regidor de Seguretat, Eduard Berloso, i el director dels serveis territorials d’Interior a Girona, Jordi Martinoy. Posteriorment, el conseller s’ha trobat també amb el portaveu i regidor de Guanyem, Lluc Salellas, i el regidor del PSC, Juan Antonio Balbín.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia