Successos

SUCCESSOS

Mor una nena de 17 mesos en caure d'un tercer pis, a Salt

Va resultar greument ferida a causa de la caiguda, i va morir poc després a l'hospital

Els Mossos d'Esquadra han decidit investigar el cas, tot i que els indicis apunten que es tracta d'un accident

Una nena de disset mesos va morir ahir a la matinada a causa de les ferides a conseqüència de la caiguda des d'un balcó d'un tercer pis –en realitat eren dos pisos i l'entresòl–, a Salt, mentre era a casa d'una família que en tenia cura perquè els pares treballaven.

A resultes de la caiguda, la nena va quedar ferida greument, i va morir poca estona després a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va ser traslladada per una ambulància medicalitzada.

La nena tenia nacionalitat espanyola i la família és d'origen gambià. El matrimoni que en tenia cura és un home d'origen senegalès i una dona d'origen gambià.

Els fets van tenir lloc en un bloc de pisos del carrer Torras i Bages que fa cantonada amb el carrer Doctor Ferran, diumenge poc abans de les nou del vespre.

Desesperació

Segons van explicar alguns veïns del carrer que havien presenciat part dels fets, en el moment en què la nena va caure a la vorera van sentir un crit, i quan van sortir al balcó van veure que una dona que anava amb un cotxet, molt espantada, aixecava el cos de la nena malferida, cridant auxili. Alertada per uns veïns que li van dir que no toqués la nena perquè podria perjudicar-la per les ferides que tenia, la dona la va tornar a deixar a terra.

Mentre això succeïa, segons van explicar veïns de l'edifici situat just al davant del balcó del qual va caure la nena, la dona que tenia cura de la criatura va mirar per la finestra del seu pis, i quan va veure que es tractava de la nena que cuidava, va baixar immediatament al carrer, cridant i plorant.

Mentrestant, alguns veïns ja havien trucat al servei d'emergències i a la policia. L'ambulància, segons va demostrar un veí a partir de la trucada que va fer al 112 amb el mòbil, va trigar quatre minuts justos a arribar al lloc dels fets.

Atenció sanitària

Els serveis sanitaris van atendre la nena al lloc de la caiguda durant una estona per estabilitzar-la i portar-la després a l'hospital. Els serveis sanitaris van intentar fer tots els possibles per salvar-li la vida, però per la gravetat de les ferides la criatura va morir.

Tot i que encara es desconeixen les causes exactes de l'accident, veïns que poden veure des del seu pis el balcó del qual va caure la nena van explicar que hi havia una escala petita, i que la nena s'hi hauria enfilat i hauria perdut l'equilibri fins a precipitar-se al buit. Alguns veïns també van explicar que, abans de caure a la vorera, el cos de la nena va impactar contra un arbre situat just a sota del balcó des d'on van passar els fets. A la vorera on es va precipitar la nena, ahir a la tarda encara es podien apreciar restes de sang. A l'arbre de sota el balcó d'on va caure hi havia penjat un ram de flors, en senyal de dol.

D'altra banda, alguns veïns de la zona es queixaven de la falta de control respecte a alguns menors, perquè passen moltes hores al carrer sols, amb el perill que siguin atropellats.

Més caigudes de menors

En els últims anys hi ha hagut diversos casos de menors que han caigut de manera semblant. A Salt, una nena de set anys va caure al buit des del balcó de casa seva, un cinquè pis, el setembre del 1999, i va resultar ferida greument. També en aquest municipi, una nena de dos anys i mig va morir el novembre del 2001 quan va caure des del balcó d'un quart pis. A Llançà, el maig del 2002, un nen francès de cinc anys va resultar ferit greument quan es va empassar per una claraboia que es va trencar i va caure d'uns sis metres d'alçària. Aquest mateix any, a Albons, un nen de sis anys va morir quan va caure des d'uns quinze metres per una claraboia de casa seva. A la Jonquera, un nen de cinc anys va morir per una caiguda des del balcó d'un tercer pis, on jugava amb el seu germà, el 2003. A Empuriabrava, el 2004, un nen de quatre anys va morir quan va caure pel balcó d'un tercer pis. A Palafrugell, un nen de 18 mesos també va morir en caure per la finestra d'un tercer pis, l'agost del 2004.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.