Successos

TRÀNSIT

L'operació sortida comença amb retencions puntuals

A les carreteres gironines d'accés a la Costa Brava hi va haver cues a la C-31 i a la C-65

A l'AP-7 i la resta de vies el trànsit va ser força fluid, encara que dens en molts punts

L'operació sortida de vacances del mes d'agost va començar ahir a les tres de la tarda, amb retencions puntuals en alguns accessos a la Costa Brava. Les principals retencions van tenir lloc a la C-31, amb uns 3 quilòmetres de cua en alguns moments a l'altura del terme municipal de Calonge, i a la C-65, amb un quilòmetre, aproximadament.

A la carretera C-31 s'hi fan obres de desdoblament per fer-hi dos carrils per banda. El fet que des de la costa de l'Alou, a Llagostera, fins a Platja d'Aro ja estigui desdoblada i quan es troba en aquest terme municipal la via quedi reduïda a un carril per banda fa que es produeixi l'efecte de coll d'ampolla, que és el que origina les retencions en el trànsit.

Aquestes retencions es produeixen igualment gairebé tots els caps de setmana d'estiu.

A la resta de carreteres gironines, incloent-hi l'autopista AP-7, el trànsit va ser força fluid, encara que dens en molts punts, especialment als indrets més pròxims a la zona costanera.

Per a l'operació sortida, que acabarà avui a les tres de la tarda, el Servei Català de Trànsit ha establert un dispositiu especial que preveu que uns 535.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona cap a zones turístiques de la Costa Brava i la Costa Daurada, entre altres destinacions.

El Servei Català de Trànsit desplegarà fins a 1.102 agents dels Mossos aquest cap de setmana, que faran 329 controls d'alcoholèmia, 140 controls de velocitat i 267 controls de casc i cinturó, i seran presents a 289 punts de vies de màxima mobilitat.

D'altra banda, en l'operació Pas de l'Estret, que es porta a terme també aquest cap de setmana, s'establirà un punt de control, informació i assistència a l'AP-7, a l'altura de Castellbisbal, en sentit sud.

LA XIFRA

1.102
agents dels Mossos de trànsit seran aquest cap de setmana a les carreteres catalanes.

A l'àrea de Barcelona, un accident dificulta la sortida

Poques complicacions el primer dia de l'operació sortida de les vacances d'agost a l'àrea metropolitana de Barcelona, tret d'un accident a l'AP-7 a Sant Cugat del Vallès que va obligar a tallar dos carrils de l'autopista. Un cotxe avariat a l'altura de Gelida també va dificultar la circulació a l'altura de Martorell. L'accident va tenir lloc a Sant Cugat cap a dos quarts de cinc de la tarda, en sentit Girona, quan una furgoneta i un camió van col·lidir. Fins al lloc de l'accident es van traslladar cinc dotacions dels bombers per alliberar els dos ocupants de la furgoneta que havien quedat atrapats. Un d'ells va ser evacuat amb helicòpter a l'hospital amb ferides greus. Arran de l'accident, els Mossos van haver de tallar dos carrils de l'autopista per evacuar els ferits i retirar els vehicles accidentats, cosa va provocar 9 quilòmetres de cua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.