Successos

ROBATORIS

Roben en un camp d'Albons un tractor que s'utilitzava com a sistema de reg

Els lladres es van endur, el dia 18 passat, un tractor que hi havia en un camp d'Albons i que s'utilitzava com a sistema de reg. El tractor era propietat d'un veí del municipi, que va formular una denúncia als Mossos d'Esquadra. Els agents, que investiguen el cas, no han pogut localitzar el tractor. Aquest tractor era vell, però d'una gran utilitzat per al seu propietari, perquè l'utilitzava com a sistema de reg dels seus camps, allunyats de l'habitatge on resideix. El tractor feia funcionar una bomba per impulsar l'aigua de reg, un vell sistema però que resulta econòmic en combustible per a l'usuari. El tractor s'utilitzava cada dia per regar, i els lladres van desconnectar la bateria, el van parar i se'l van endur. El municipi d'Albons és un més dels municipis afectats per robatoris. Tot i que sembla que amb menys intensitat que els robatoris que afecten pagesos de la comarca de l'Alt Empordà, també hi ha hagut casos de sostracció de gasoil dels motors de reg, eines, i en aquesta ocasió el tractor.

Desprotegits

Els pagesos de l'Alt Empordà són els que més s'han queixat fins ara dels robatoris als seus conreus, probablement perquè són els que més n'han tingut. Afirmen que se senten desprotegits i que les companyies no els volen assegurar les casetes on guarden la maquinària. Tenen el suport de la Unió de Pagesos, que habitualment fa reunions de coordinació amb responsables dels Mossos d'Esquadra. En una reunió de dimecres passat, van acordar posar en marxa dispositius especials per evitar robatoris durant la campanya de la fruita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.