Successos

Una avioneta fa un aterratge d’emergència enmig d’unes vinyes del Baix Penedès

L’únic ocupant de l’aparell, un pilot en formació que s’havia enlairat de Reus, en surt il·lès

Una avioneta del Centre d’Estudis Superiors de l’Aviació (CESDA) de Reus ha hagut de fer un aterratge d’emergència aquest dilluns a la tarda enmig d’un camp de vinyes de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès) a causa d’una avaria mecànica.

L’incident ha passat a les 17.35 hores i l’únic ocupant de l’aparell, un alumne del programa cadet BePilot de Vueling, en va sortir il·lès. L’avioneta Diamond DA20-C1 s’havia enlairat des de Reus i es dirigia cap a la Costa Brava, però va reportar una aturada de motor entre el Vendrell i Vilafranca del Penedès. Davant d’aquesta emergència el pilot ha aconseguit planejar fins a una zona de vinyes entre els nuclis de Cornudella i Lleger. L’impacte ha ocasionat danys estructurals de rellevància a l’aparell, segons el CESDA.

Una patrulla dels Mossos d’Esquadra s’ha desplaçat fins al lloc de l’accident i ha pogut comprovar que el pilot es trobava en bon estat de salut. L’alumne ha gestionat un servei de grua per tal de remolcar l’aparell.

Com és habitual en aquesta mena de successos, la Comissió d’Investigació d’Accidents i Incidents d’Aviació Civil del Ministeri de Transports obrirà aviat una investigació per tal de conèixer les causes del sinistre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia