Successos

Els vuit detinguts acusats de cremar el vehicle policial, al jutjat

Els Mossos asseguren que anaven “coordinats” contra la policia

El jutge decidirà si els investiga per temptativa d’homicidi pel foc a la furgoneta de la Urbana

Els jutges de guàrdia de Barcelona havien de decidir ahir si deixaven en llibertat o enviaven a la presó els vuit acusats dels greus incidents del cap de setmana a Barcelona. Entre els tretze detinguts pels disturbis del cap de setmana passat a Barcelona després de les protestes contra l’empresonament de Hasél, els Mossos sostenen que vuit d’ells (cinc homes i tres dones) tenien un alt nivell d’organització, amb “accions agressives i violentes” cap a la policia. Tot i que la tipificació de delictes a investigar la fixa el jutge, els Mossos van avançar en un comunicat ahir que als vuit detinguts se’ls atribueixen els delites de pertinença a grup criminal; temptativa d’homicidi per haver calat foc a una furgoneta de la Guàrdia Urbana amb un agent a dins, que va resultar il·lès, i desordres públics. Els Mossos van detallar que prenien mesures de seguretat i autoprotecció per evadir l’acció policial. Abans-d’ahir, la policia va fer un escorcoll a les naus on viuen, a Mataró i Canet de Mar, amb els detinguts.

Les cambres, fartes de l’impacte dels aldarulls

Les presidentes i els presidents de les Cambres de Comerç de Catalunya, a través del consell general, van fer públic ahir un comunicat en el qual tornen a rebutjar “sense pal·liatius” els actes vandàlics que des de fa dies tenen lloc en diverses ciutats de Catalunya. Afirmen que, malgrat que l’espurna que ha encès aquesta situació s’emmarca en la reivindicació de drets legítims de la ciutadania, hi ha un rerefons socioeconòmic que afecta una bona part de la població, i principalment la joventut. Asseguren que es comprometen a potenciar totes aquelles activitats camerals que cerquen la promoció de l’activitat econòmica per oferir oportunitats a la joventut. Per això fan una crida a fer front comú per afavorir la recuperació, a donar suport als actes programats de denúncia del vandalisme i a la necessitat “imperiosa” d’ajuts directes per a les empreses afectades per la pandèmia.

El Consell de Cambres, però, va més enllà i reclama la “urgent elecció d’un govern fort i estable amb el qual estructurar la col·laboració que ens mana la normativa cameral vigent. En aquest sentit, diuen que estan amatents a les potencialitats de les ajudes europees que es rebran per a la recuperació de l’activitat econòmica –els anomenats Next Generation Funds– i recorden que han liderat la presentació de diversos projectes en les convocatòries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia