Successos

Tres neonazis ruixen amb benzina un usuari del Gimnàs Social Sant Pau

Un vigilant del centre que arribava la feina ha pogut aturar els agressors i impedir una tragèdia

Els atacats han fugit i encara no se’ls ha pogut localitzar

El Gimnàs Social Sant Pau, al barri del Raval de Barcelona, ha denunciat que tres neonazis han intentat cremar un usuari sense llar que dormia a tocar de l’espai. Un treballador del gimnàs ha impedit que l’agressió acabés en tragèdia.

Els fets han passat aquest dimecres poc abans de les vuit del matí. La víctima estava dormint al carrer, a prop de l’entrada del gimnàs, quan els agressors se li han apropat, segons ha explicat l’agredit.

Un vigilant del centre, que havia arribat una mica abans i esperava l’hora d’entrar a treballar a dins del seu cotxe, ha vist com els tres individus, d’estètica neonazi, vessaven un líquid a sobre de l’usuari del centre. Immediatament ha sortit a aturar-los i els atacants ha fugit corrent, segons ha explicat a l’ACN Ernest Morera, membre de la cooperativa. En apropar-se ha constatat que li havien ruixat benzina, un fluid molt inflamable. La víctima ha explicat que en un contenidor proper han trobat un bidó ple de benzina.

El gimnàs ha avisat la Guàrdia Urbana, que no ha pogut localitzar els atacants. De moment, el cos ha obert diligències informatives per enviar al jutge. En paral·lel, els Mossos s’han posat en contacte amb el gimnàs.

Segons Morera, des de l’equipament social acompanyaran l’usuari, conegut pel centre, a presentar una denúncia als Mossos durant aquest matí perquè es pugui revisar càmeres de seguretat i mirar d’identificar els autors.

Els Mossos ja han anunciat l’obertura d’una investigació sobre l’agressió.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia