Successos

Sabotegen parquímetres a la Bisbal abocant-hi àcid

El consistori ha denunciat danys en més d’una vintena de màquines de pagament de zona blava des de l’agost

Estudien externalitzar-ne la gestió

La Bisbal d’Empordà ha registrat més d’una vintena de sabotatges als parquímetres de la zona blava des de l’agost passat. Destaca la setmana posterior a la festa major, a mitjan agost, quan totes les màquines del poble van estar inutilitzades perquè algú les havia fet malbé a consciència. El procediment per sabotejar-les és tirant productes –habitualment àcid– per la ranura on s’introdueixen les monedes i així espatllar el parquímetre. L’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès, diu que ja ho han denunciat i que els Mossos ho investiguen.

Des de fa uns mesos, els conductors es troben que, puntualment, poden aparcar de franc a la zona blava d’alguns carrers de la Bisbal. El motiu és que molts dels parquímetres del poble han estat sabotejats de manera reiterada per algú a qui els Mossos ja segueixen la pista. En concret, des de mitjans d’agost el consistori ha denunciat més de 20 casos a la policia. El resultat és que en molts casos hi ha carrers amb zona blava que no tenen una màquina operativa a menys de dos minuts, fet que obliga l’Ajuntament a suspendre el servei en les vies afectades. “L’objectiu de la zona blava és que hi hagi rotació de vehicles. Ara no sabem si algú hi deixa el cotxe tot el matí”, assenyala Marquès.

En aquest sentit, l’alcalde indica que volen externalitzar el servei amb la concessió a una empresa externa per “millorar la gestió” i evitar maldecaps a l’administració. Destaca també que la Bisbal és una de les localitats que tenen el servei de zona blava més econòmic de la comarca del Baix Empordà.Marquès també ha explicat que volen ampliar la zona verda per tal que els veïns puguin aparcar a prop de casa seva i també potenciar l’àrea vermella –la que permet estacionar durant pocs minuts–, per afavorir el comerç local.

Desfalc de 51.000 euros
L’Ajuntament ja va denunciar davant de la fiscalia de Girona un desfalc de 51.000 euros en la recaptació de la zona blava del municipi. El ministeri públic va obrir diligències i va trametre als jutjats de la Bisbal, que van citar a declarar un dels treballadors de l’aparcament regulat.El cas és que ’àrea d’Hisenda va detectar a mitjans de l’any passat que els ingressos no s’ajustaven al que s’havia recaptat en venda de tiquets i van obrir una investigació interna. Paral·lelament, van establir un nou protocol que a la pràctica ha suposat que siguin altres treballadors municipals els qui s’encarreguin de recollir els diners, acompanyats de la policia. A més, s’ha posat un precinte a les màquines. Aquest altre afer polèmic és un altre dels motius que han empès el govern bisbalenc a voler cedir la gestió a una empresa privada.

Cotxes i motos cremats a Palamós i Sant Antoni

Diversos vehicles van resultar cremats ahir a la matinada entre Sant Antoni (un) i Palamós (un cotxe al passeig i dues motocicletes al carrer de Jacint Verdaguer). Els fets es van produir entre les 5 i les 6 de la matinada, segons els avisos rebuts per la Policia Local de Palamós, que estan inspeccionant amb el cos de Calonge i Sant Antoni imatges de càmeres de videovigilància per mirar d’identificar i detenir el malfactor o el grup de malfactors autors de la bretolada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia