Successos

Un gos de raça perillosa ataca i mata el seu “amo” a Cassà de la Selva

La víctima va passar molta estona amb les dents de l’animal clavades i va morir d’aturada cardíaca

Els municipals van haver de matar el gos a trets

Un home de 32 anys, Estanis López Vidal, veí de Cassà de la Selva, va morir dissabte a la nit després de ser atacat i greument ferit per un gos terrier de Staffordshire americà, una raça considerada perillosa, mentre el passejava. El gos, que va ser abatut pels municipals, se’l va quedar la víctima quan el seu anterior propietari va marxar per anar a treballar a França. L’animal no tenia documentació ni xip.

Els fets van passar pels volts de les nou de la nit quan el jove passejava el gos pel carrer Susvalls, a uns 300 metres aproximadament del seu domicili. Per causes no esclarides, l’animal, que no duia morrió però anava lligat curt, es va girar contra López i el va mossegar al braç i no va desenganxar el dentat de la víctima, per més que el noi provava de desfer-se’n. La víctima, atrapada pel dental del gos, va aconseguir alertar per telèfon la seva mare, que viu a Sant Andreu Salou i va córrer cap al lloc per intentar auxiliar el seu fill. Quan la dona va arribar el gos continuava enganxat a la víctima i també quan un xic més tard va arribar la policia local, que havia rebut una trucada d’una veïna avisant de la situació. Quan van arribar els municipals, el gos continuava amb les dents clavades al noi i mostrava molta agressivitat i no deixava que s’acostessin a la víctima, que ja tenia ferides molt greus i havia perdut molta sang. Els agents van optar per disparar-li amb una pistola de gas pebre. El primer tret no va servir perquè el gos desenganxés les dents del noi. N’hi van haver de disparar un segon. Aquest cop, l’animal va deixar anar el noi, i els policies van aprofitar per enllaçar-lo. Però no el podien controlar i, en vista del risc que se’ls tornés a escapar i ataqués algú més, finalment van optar per matar-lo a trets.

Amb el gos abatut, els sanitaris van poder treballar per assistir la víctima, que inicialment estava conscient, però que va tenir una aturada cardíaca. El sanitaris van aconseguir recuperar-lo i estabilitzar-lo i el van traslladar a l’hospital Josep Trueta de Girona, on la mateixa nit va morir, després de tenir una segona aturada cardíaca, de la qual ja no es va poder recuperar.

Arran del tràgic succés, l’Ajuntament va decretar un dia de dol oficial per la mort d’Estanis López i va baixar les banderes a mitja asta.

El cadàver del gos va ser dipositat als serveis veterinaris a disposició judicial, per si cal realitzar una necròpsia o proves forenses per incorporar a les diligències que s’instrueixen per la mort del jove cassanenc.

LA DATA

09.01.20
Dia en què
un gos
de raça considerada perillosa ataca i mata el seu “amo” quan el passejava.

LA XIFRA

32
anys
tenia la víctima, un veí de Cassà de la Selva.

LA XIFRA

2
cops
van haver de disparar al gos amb la pistola de pebre per aconseguir que deixés de clavar les dents a la víctima.

Un gos entre dos amos i sense xip ni documents

Els Mossos, que s’han fet càrrec de les diligències per la mort del veí de Cassà de la Selva, treballen per esclarir qui era el responsable del gos terrier de Staffordshire americà que no duia morrió quan es va produir l’atac, tot i que el noi sí que el portava lligat amb una cadena molt curta. Les primeres informacions apuntaven que el noi només passejava el gos i que aquest era d’un amic seu que havia marxat uns dies i l’havia deixat a càrrec de López durant la seva absència. Però les darreres informacions apunten que el primer propietari, quan va marxar de la població amb la intenció d’anar a treballar i establir-se a França, va cedir el gos a Estanis López, que se’n va fer càrrec i que ja feia temps que el tenia a casa seva. Ara els Mossos i la policia local intenten posar-se en contacte amb el primer amo del gos per prendre-li declaració sobre els tractes que van fer i intentar veure si l’animal va tenir mai documentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia