Successos

Explosió sense botí en un caixer a Sant Antoni

La forta deflagració va fer saltar planxes però no va deixar els diners al descobert

Una parella de lladres van rebentar amb un explosiu, ahir de matinada, el caixer d’una sucursal del Banc Sabadell a Sant Antoni de Calonge. Els Mossos d’Esquadra, a través del telèfon d’emergències 112, van rebre un avís cap a dos quarts de quatre de la matinada, per part d’un testimoni que alertava que havia vist dos homes que manipulaven el caixer automàtic situat a l’avinguda Catalunya del nucli, i que una estona després havia sentit una forta explosió.

Fins al lloc dels fets, els Mossos d’Esquadra hi van desplaçar especialistes en desactivació d’artefactes Tedax-NRBQ, policia judicial i efectius de l’àrea d’investigació criminal (AIC). La deflagració va provocar grans destrosses a la part frontal del caixer, amb peces i elements metàl·lics escampats al voltant de la façana de l’edifici.

Segons fonts pròximes a la investigació del cas, però, els lladres no van aconseguir accedir al caixetí on s’emmagatzemen els bitllets i van haver de marxar amb les mans buides. El cos manté la investigació oberta, en espera d’aconseguir identificar els dos homes, però ahir al vespre encara no podien facilitar cap altra novetat.

Un més a la llista

La pràctica de rebentar caixers és persistent a la demarcació, especialment a l’estiu en zones turístiques, però en els darrers mesos, a banda del darrer atac del gener a Tortellà, on els lladres van intentar encastar un cotxe i també van marxar sense aconseguir diners, però van deixar inhabilitat durant mesos el recurs de la població per aconseguir efectiu, la sèrie d’atacs més destacada d’aquest 2020 s’havia caracteritzat pel component anticapitalista. Una tretzena de dispositius van ser objecte d’actes vandàlics amb àcid, pintura i adhesius als voltants de Banyoles, Serinyà i Sarrià de Ter entre l’abril i el maig, amb maldecaps per a entitats, i també veïns clients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia