Successos

Set detinguts per haver estafat 520.000 euros a companyies asseguradores de vehicles

Els Mossos han desarticulat una xarxa que havia estafat 520.000 euros a diverses companyies asseguradores de vehicles. Els set detinguts, d'entre 32 i 51 anys i veïns de diverses poblacions catalanes, actuaven des de mitjan 2009. El grup contactava primer amb persones de la seva confiança i els demanaven que es desplacessin a Alemanya a comprar turismes de gamma alta de segona mà i amb una antiguitat inferior a dos anys. Després la xarxa facilitava al comprador una factura de compra del vehicle inferior als 50.000 euros –per evitar-se la taxa de matriculació– i posteriorment el titular del vehicle contactava amb la companyia i contractava una assegurança de robatori amb les màximes prestacions possibles.

El comprador del vehicle utilitzava el cotxe durant uns mesos i després en denunciava la sostracció, habitualment en terrenys descampats sense testimonis per dificultar la investigació policial. Després el titular del vehicle presentava la denúncia a la companyia asseguradora. Com que el cotxe tenia una antiguitat inferior als dos anys l'assegurat podia cobrar el valor total del vehicle. A més, però, a l'hora de presentar la denúncia, la xarxa facilitava una factura a la companyia d'un valor més elevat que el presentat davant de la direcció general de Trànsit (DGT). La xarxa revenia el vehicle presumptament sostret al mercat negre.

El comprador del vehicle cobrava els diners de la companyia asseguradora i se'n quedava una part. La resta de diners anaven a parar a mans de la banda. Durant l'operació, que continua oberta, els Mossos d'Esquadra han registrat una gestoria de Premià de Mar. A més de les detencions, hi ha quatre imputats més en el cas d'estafa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia