Successos

Una persona mor a la mina de Vilafruns d’ICL

Es tracta del segon accident mortal en tres setmanes a les instal·lacions de Sallent

CCOO reactiva la vaga prevista per al 30 de juny que havia desconvocat aquest mateix dijous

Una persona ha mort aquest dijous al matí mentre treballava a la mina d’ICL (antiga Iberpotash) a Vilafruns, Sallent, segons ha confirmat l’empresa a l’ACN.

L’accident ha tingut lloc a la mateixa mina on fa tres setmanes un treballador de 45 anys de Manresa va perdre la vida en un altre sinistre. Segons les primeres informacions, s’hauria produït per un despreniment mentre l’operari treballava i els sanitaris no han pogut reanimar-lo.

Els comitès d’empresa de la mina d’Iberpotash de Sallent i de Montajes Rus han decidit tornar a convocar la vaga prevista pel 30 de juny sota el lema Per la seguretat a la mina. CCOO havia anunciat aquest mateix dijous la desconvocatòria de l’aturada perquè la companyia s’havia “compromès” a obrir un procés per negociar les mesures de seguretat i prevenció que calia implementar a la mina. Davant d’això, els comitès d’empresa havien decidit desconvocar la vaga per “facilitar el bon desenvolupament de les negociacions”.

En un comunicat, el sindicat insta la direcció de l’empresa a començar “de seguida” la negociació per implantar les mesures de seguretat i prevenció de la mina per evitar nous accidents i garantir la seguretat. CCOO ha lamentat la mort del treballador i ha donat el condol a la família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia