Successos

Atrapen a Isòvol un caçador furtiu i li comissen cadàvers d'espècies protegides

La Guàrdia Civil ha denunciat un veí de Puigcerdà de 37 anys per la pràctica de la caça furtiva durant la nit i li ha comissat cadàvers d'animals d'espècies protegides que guardava al congelador i trofeus de caça.

Una patrulla del grup fiscal de la Guàrdia Civil de Puigcerdà que feia un control va descobrir, fa uns dies, un cotxe amb els llums apagats que transitava per un camí rural dins del terme municipal d'Isòvol. Se li van acostar i van procedir identificar l'home que anava al vehicle i van descobrir que a dins del cotxe duia un rifle amb mira telescòpica carregat amb un cartutx. La zona on hi havia el conductor armat és una àrea de caça privada que ara està en període de veda, tant per a la caça major com per a la caça menor. Per això, els guàrdies van denunciar l'home, veí de Puigcerdà, i li van comissar el rifle. Van passar l'informe al Seprona (Servei de Protecció de la Natura), que va prendre declaració al denunciat i després van anar a fer un escorcoll en un magatzem que el caçador té llogat. Al local van trobar dos caps de mufló en un congelador, dos caps de cabirol en un altre congelador, set trofeus d'isard, dos caps d'isard congelats i el cadàver d'un felí que podria correspondre a un gat salvatge. També li van comissar set trampes per agafar ocells.

Per tot plegat, els agents van redactar una denúncia per caça prohibida i tinença de trofeus de caça d'espècies protegides sense tenir la documentació pertinent que l'acredités per poder-los tenir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.