Successos

IQOXE acusa Treball de convertir-se en “instructor, jutge i part” en personar-se en la causa judicial

L’empresa química insisteix que la investigació es troba en una fase molt inicial i que complia tots els requisits de seguretat

IQOXE es mostra sorpresa pel fet que la Generalitat s’hagi personat, mitjançant el Departament de Treball, com a acusació popular en la causa judicial que investiga l’accident a la planta de la Canonja, que va causar tres morts i set ferits.

En un comunicat fet públic aquest divendres, la companyia informa que tot just dijous va començar el procediment laboral per determinar el compliment de les normes laborals mitjançant una compareixença davant la Inspecció de Treball de Tarragona. És per això que l’empresa veu amb sorpresa que, en aquesta fase inicial, quan no s’han pogut extreure conclusions respecte a les responsabilitats, Treball anunciï la intenció de personar-se en la causa “constituint-se en instructor, jutge i part, evidenciant una manifesta falta d’imparcialitat”.

En el comunicat, La companyia va aportar tota la informació sol·licitada i va respondre a les qüestions plantejades per la inspecció, afirma la nota. En la reunió, a més, afirma que l’autoritat va sol·licitar informació addicional que IQOXE està preparant per a aportar-la puntualment.

Segons el comunicat, “tant el comitè de l’empresa com la direcció d’IQOXE estan treballant units per recuperar l’activitat de la planta seguint els més estrictes procediments de seguretat i els permisos que exigeixin les autoritats competents, amb les quals es manté una total col·laboració”.

L’empresa insisteix que ha evidenciat que complia “tots els requisits” que la llei estableix per a la seva seguretat: procediments, mesures de seguretat i inspeccions periòdiques per part d’empreses independents designades per la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia