Successos

L’agressor del martell de Banyoles, condemnat a 27 anys i 3 mesos

L’acusat d’intentar matar una dona i els seus fills de 8 i 12 anys a cops de martell en un pis de Banyoles, l’1 de juny del 2018, va acceptar una condemna de 27 anys i 3 mesos de presó, en el judici celebrat ahir a l’Audiència de Girona. L’home s’enfrontava inicialment a 70 anys i mig per un intent d’assassinat en concurs amb un robatori i dos assassinats en grau de temptativa a menors. Com que va col·laborar amb la investigació i ha indemnitzat les víctimes, la fiscalia i les acusacions van rebaixar la petició de pena i la defensa s’hi va adherir. Durant la vista, Antoni Hostench va reconèixer que es va aprofitar de la confiança que li tenia la dona –a qui ja coneixia a través del seu marit– per aconseguir que el deixés entrar a casa, amb un martell amagat, fent-li creure que necessitava anar al lavabo. Un cop dins del pis, segons ell mateix va admetre, va atacar les víctimes i posteriorment va robar dos sobres on hi havia 8.000 euros, una tauleta electrònica, dos ordinadors portàtils i dos rellotges intel·ligents. Les tres víctimes van resultar greument ferides, totes amb traumatismes cranioencefàlics, i van estar dies ingressades a l’hospital. A més, els han quedat seqüeles tant físiques com psíquiques.

Atenuants

Quan els Mossos d’Esquadra van fer els escorcolls al domicili de l’acusat i a casa de la seva àvia, Hostench va col·laborar en la investigació indicant als agents on havia deixat el martell, els sobres amb diners i la roba ensangonada. A més, ha pagat una indemnització que les víctimes consideren suficient i han renunciat a reclamar la responsabilitat civil. Per això, el fiscal, Enrique Barata, va modificar el seu escrit de conclusions provisionals. Va mantenir els delictes però hi va afegir un atenuant qualificat de reparació del dany i un altre de col·laboració amb la justícia.

L’acusat només va respondre a les preguntes del seu advocat, Carles Monguilod, i ho va fer per subscriure totalment l’escrit d’acusació de la fiscalia i per demanar disculpes a les víctimes: “Estic molt penedit. Per moltes voltes que hi dono, no hi trobo sentit. Només els puc demanar perdó.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia