Successos

Presó sense fiança per al triple homicida de Ciutat Vella

El Jutjat d’Instrucció 19 de Barcelona veu prou “indicis” de la seva implicació en els tres crims i aprecia risc de reiteració delictiva i fuga

L’Ajuntament fa un minut de silenci en record del periodista i treballador municipal David Caminada, que va morir ahir després de ser apunyalat dilluns

El jutjat d’instrucció número 19 de Barcelona ha acordat presó provisional comunicada i sense fiança per a l’home detingut dilluns passat per la mort de tres persones al districte de Ciutat Vella de Barcelona. La causa està oberta per tres delictes d’homicidi dolós, dos delictes de robatori amb violència i intimidació, un delicte d’incendi, lesions i amenaces.

L’home està implicat en la mort d’un home que es va localitzar sense vida i amb signes de violència al número 9 del carrer Portal, després que els Bombers de Barcelona apaguessin un incendi que s’havia declarat al pis. Poc després, es va trobar una dona morta que va caure al vestíbul des d’un dels pisos d’un edifici de l’Arc de Sant Vicenç.

Minuts més tard es va produir l’apunyalament del periodista David Caminada, que treballava a l’Ajuntament de Barcelona, que va morir dimecres després de dos dies hospitalitzat i en estat crític.

“Suficients indicis” segons l’atestat policial

La magistrada argumenta en la seva interlocutòria que l’atestat policial presentat permet concloure que existeixen “suficients indicis” de la participació del detingut en els tres successos. Pel que fa al primer homicidi i l’incendi, perquè “hi ha nombrosos testimonis” que van veure com el detingut sortia de l’habitatge just en el moment en què es va detectar el fum de l’incendi i, a més, per una via “inusual” com la façana.

A més, hi ha imatges gravades per un dels testimonis en les quals es veu una persona amb una vestimenta i uns trets físics que coincideixen amb el detingut.

L’escrit afegeix que “també van ser trobats en la motxilla del detingut objectes que el vinculen clarament amb la víctima i el domicili”.

Respecte del segon homicidi, el de la dona que va caure al vestíbul, també han estat confiscats en la motxilla del detingut “objectes, documents i vestigis” que condueixen a concloure la seva participació “directa” en l’agressió mortal.

Dels robatoris amb violència comesos poc després, com el d’una motocicleta, hi veu “indicis suficients”, ja que va ser sostreta molt a prop del lloc del segon homicidi i recuperada poc després de la detenció de l’investigat, que duia un casc de moto.

Per últim, i seguint l’ordre cronològic dels crims, la jutge exposa que existeix un testimoni directe de l’apunyalament al treballador municipal, que va poder veure’l quan li clava el ganivet.

Risc de reiteració i risc de fuga

La magistrada justifica la presó sense fiança perquè aprecia un risc de reiteració delictiva i un risc de fuga, “no només pel fet de ser de nacionalitat sueca i sense arrelament sinó per les elevadíssimes penes que pot afrontar”.

Sobre el risc de reiteració delictiva, la jutge exposa que tot i que el detingut no té antecedents penals a l’Estat, la seqüència de fets comesos en un espai temporal molt curt “evidencia un elevadíssim potencial lesiu mortal i una extrema agressivitat i perillositat” del detingut.

Les parts poden interposar ara recurs de forma o d’apel·lació en el termini de tres o cinc dies, respectivament, des de la notificació. La causa s’enviarà al jutjat d’instrucció 5 de Barcelona que serà l’encarregat de seguir amb les diligències, per la data dels fets.

Minut de silenci

L’Ajuntament de Barcelona ha dedicat aquest dijous a les dotze del migdia un minut de silenci en record de David Caminada, el periodista i treballador del consistori que va morir dilluns en ser apunyalat pel triple homicida de Ciutat Vella.

L’alcaldessa, Ada Colau; el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni; el tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, i representants dels grups municipals s’han concentrat davant el consistori, molt a prop d’on dilluns es va produïr el crim. Entre els assistents a la convocatòria hi havia també altres membres de l’executiu i representants i tècnics de tots els grups de l’oposició, és a dir, d’ERC, JxCat, Cs, PP i Barcelona pel Canvi, a més de treballadors de la casa municipal, la Síndica de Greuges de Barcelona i amics del periodista.

Caminada, que treballava a l’àrea de comunicació del consistori, va morir dimecres a l’hospital, a on havia estat traslladat dilluns a la tarda després de ser apunyalat al carrer Paradís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia