Successos

Demanen 70 anys de presó per al noi que va ferir a cops de martell una mare i dos fills

El fiscal i l’acusació li imputen tres temptatives d’assassinat

En el cas dels menors, preveuen penes de presó permanent si fossin assassinats consumats

Setanta anys i mig de presó, indemnització de més de 100.000 euros per a les víctimes i la prohibició de viure a Banyoles i inhabilitació especial són les dures penes que demanen tant el fiscal com l’acusació particular per a Antoni Hostench Mir, el jove de Banyoles que el dia 1 de juny del 2018 va malferir a cops de martell una mare i els seus dos fills, de 8 i 12 anys, al domicili de les víctimes.

Segons el relat que fan les acusacions, Hostench, que es dedicava a mercadejar amb aparells de telefonia i electrònica, va anar un primer cop a casa de les víctimes, al carrer València de Banyoles, per demanar un préstec a Manuel José Fajardo, marit i pare de les víctimes, amb qui ja havia tingut tractes amb motiu dels seus negocis. Fajardo, però, no li va voler deixar els diners –les acusacions no precisen quant demanava– i va convidar Hostench a marxar de casa dient-li que ell havia d’anar a fer el torn de tarda al supermercat on treballava. Hostench va marxar, però a la tarda va tornar. Portava un martell amagat i va estar una estona rondant pel carrer fins que es va buscar una excusa per poder entrar al domicili sabent que la mare, Eva Maria, estaria sola amb els seus fills. Va fer veure que es trobava malament i va demanar si podia anar al lavabo. La dona, com que el coneixia d’haver-lo vist fent tractes amb el seu home, el va deixar entrar i fins i tot li va oferir una beguda. Les acusacions indiquen que Hostench va entrar a la casa amb el propòsit de matar la família. Relaten que, quan va tenir clar que estaven sols i confiats, va començar a atacar-los amb el martell. A la dona, la va atacar per l’esquena quan ella es disposava a obrir-li la porta i li va anar clavant cops de martell al cap fins que es va desplomar i va quedar inconscient a terra. Amb la “convicció” que era morta, el noi va anar a la sala on hi havia el fill petit, de 8 anys, mirant vídeos estirat al sofà, i també el va començar a colpejar amb el martell al cap, al tòrax i al ventre fins que el va deixar inconscient. I després, comptant que també havia matat el nen, va repetir l’operació amb el germà gran, de 12 anys, que era a l’habitació concentrat en un joc recreatiu amb els cascos posats. El va començar a colpejar, però el noi va aconseguir sortir de l’habitació i va arribar fins al llindar de la porta, on l’agressor el va atrapar i el va continuar colpejant fins que va caure estès a terra.

Amb tota la família malferida i inconscient, Hostench va saquejar la casa i es va emportar 8.000 euros, una tauleta, dos ordinadors portàtils i dos rellotges. Va fugir i va anar, primer, a casa seva, on es va rentar i es va canviar de roba i, després, a casa dels seus avis, on va amagar el martell i les sabatilles tacades de sang i on va ser arrestat al vespre. Les víctimes, tot i les greus ferides, van sobreviure després de dies d’hospitalització, si bé els han quedat seqüeles físiques i psíquiques que justifiquen les indemnitzacions.

LA DATA

01.06.18
Una mare
i els seus dos fills van ser malferits a cops de martell per un noi que va entrar a casa seva.

Assassinats frustrats o lesions

El fiscal i el lletrat de l’acusació particular, Pere López de Coca, qualifiquen els fets atribuïts a Hostench com un delicte d’assassinat frustrat de l’article 139 del Codi Penal en el cas de la mare, pel qual demanen 14 anys i mig de presó, i dos delictes d’assassinat en grau de temptativa tipificat en l’article 140 del Codi Penal, que preveu la presó permanent revisable en casos d’assassinats consumats en què les víctimes siguin menors de 16 anys. En aquest cas, demanen 28 anys de presó per cadascun dels dos assassinats en grau de temptativa. En total, la petició s’eleva a 70 anys i mig de presó. Per la seva banda, la defensa d’Antoni Hostench, exercida per Carles Monguilod, admet l’autoria dels fets per part del seu representat, però argumenta que el noi en cap moment va tenir intenció de matar les víctimes i qualifica els fets com a tres delictes de lesions, pels quals demana que s’imposin dos anys de presó per cadascun, és a dir, un total de sis anys de presó. Hostench està pres des del juny del 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia