Successos

La Guàrdia Urbana de Figueres tindrà càmeres corporals

El regidor de Seguretat, Pere Casellas, admet que s’està valorant adquirir pistoles Taser, però diu que cal debat

La Guàrdia Urbana de Figueres disposarà de càmeres corporals que portaran instal·lades en la indumentària els caps de torn. S’ha previst la compra de sis aparells durant l’any 2010 amb un cost global pròxim als 3.000 euros. Aquestes càmeres van associades a les pistoles Taser ja que és reglamentari gravar les actuacions en situacions en què es fa ús d’aquestes pistoles paralitzants.

Segons explica el regidor de Seguretat de Figueres, Pere Casellas, el govern es pot plantejar la compra de pistoles Taser, tot i que admet que cal un debat reposat sobre la seva implementació. “Personalment en soc partidari però cal que en parlem. Caldria avaluar a mitjan 2020 si s’incorporen”, exposava ahir consultat sobre aquesta qüestió. Casellas va assegurar així mateix que es farà una avaluació efectiva de l’ús de les càmeres corporals el mes de juny vinent.

D’altra banda, al llarg d’aquest any 2020 s’instal·laran fins a deu càmeres de videovigilància. Vuit se situaran en la zona centre de la ciutat, tal com ja es va anunciar fa algunes setmanes. Dues més està previst que s’instal·lin al pàrquing dissuasiu de l’avinguda Vilallonga.

LA XIFRA

3.000
euros
és el cost aproximat de les càmeres corporals que es volen comprar, unes sis o set

LA DATA

Juny 2020
data
en la qual es passarà balanç del resultat de les càmeres corporals en les actuacions policials

Pressió sostinguda al carrer

La Guàrdia Urbana manté operatius contra el consum d’estupefaents a la via pública de manera aleatòria, amb la finalitat de mantenir la voluntat de mantenir una pressió sostinguda contra aquest tipus de delictes. Fa una setmana es va fer una intervenció que va finalitzar amb vuit actes per consum o tinença d’estupefaents, tres denúncies per consum d’alcohol i una per orinar a la via pública. Aquell cop es va actuar a la plaça de l’Estació, plaça Enric Morera i Marca de l’Ham. Casellas va destacar que la voluntat es mantenir una “pressió sostinguda en el temps a tota la ciutat per lluitar contra el consum i la tinença d’estupefaents a la via pública”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia