Successos

Dues persones desaparegudes a Vilaverd per la riuada

El desbordament del riu Francolí arrossega un bungalou amb una mare i el seu fill a dins

Efectius dels Bombers i Mossos d’Esquadra els busquen en una zona d’accés difícil

La llevantada inunda el barri de la Salut de Salou

Una mare i el seu fill han desaparegut aquest dimarts a la nit a Vilaverd (Conca de Barberà) arrossegats pel Francolí, que s’ha endut un bungalou situat a prop de la llera del riu durant la llevantada que assola diversos indrets de Catalunya durant tot el dia. La pluja ha estat especialment intensa al Camp de Tarragona i al sud de Ponent.

L’alcalde de Vilaverd, Antoni Anglès, ha explicat al programa Més 3/24 que el bungalou era una construcció prefabricada annexa a un mas del municipi, de 450 habitants.

Anglès ha afegit que sis dotacions dels Bombers i diverses dotacions dels Mossos d’Esquadra busquen ara les dues persones desaparegudes, tot i que la tasca és complicada pel fet que zona és d’accés difícil.

A tres quarts de dues de la matinada continuava activada la recerca, segons ha informat el cos de Mossos d’Esquadra.

Altres afectacions importants han tingut lloc a municipis com l’Espluga de Francolí o Arbeca. L’alcalde d’aquesta última població, Sergi Pelegrí, ha explicat també al 3/24 que l’aigua ha provocat nombrosos danys com ara inundacions de baixos i carrers o cotxes arrossegats.

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha apuntat en declaracions al mateix canal que s’està treballant sobre reports de persones que no estan localitzades a Vilaverd, Vimbodí, Montblanc i l’Espluga del Francolí, si bé no ha confirmat cap desaparició.

Des de l’agència d’emergències es recomana als habitants dels municipis de les Garrigues, l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà i el Tarragonès propers a la zona del riu Francolí que es quedin a casa i evitin desplaçaments per la crescuda del riu i les rieres que hi desemboquen.

A l’Espluga de Francolí, la pluja s’ha endut dos ponts i les instal·lacions del celler Rendé Masdeu i el restaurant annex; a l’Albi l’aigua també ha causat destrosses de consideració, segons ha confirmat en declaracions també al 3/24 Rosa Mata, cap de guàrdia de Protecció Civil. Mata ha explicat que a Maçanet de la Selva hi ha hagut un incident a l’AP-7 amb diversos cotxes implicats. En aquest succés hi pot haver hagut una víctima mortal, segons ha indicat.

El barri de la Salut de Salou, inundat pel desbordament del barranc de Barenys

El barri de la Salut de Salou ha quedat completament inundat aquest dimarts al vespre després que el barranc de Barenys s’hagi desbordat a causa de la llevantada.

El barranc s’ha desbordat a l’alçada del vial de Cavet, que és la carretera que uneix Salou amb Cambrils, que ha quedat tallada al trànsit. Al barri de la Salut, l’aigua acumulada al carrer ha arribat al mig metre d’alçada.

L’aigua també ha inundat el passeig de la platja de Ponent i també ha arribat força aigua al passeig Jaume I. Alguns vehicles han quedat al mig del passeig i s’han hagut de retirar. La desembocadura del barranc s’ha endut el tram final de la platja i ha arrossegat fang i canyes.

Salou és un dels diversos municipis del Camp de Tarragona que han patit inundacions a causa de la llevantada. Hi ha hagut inundacions de baixos i crescudes de rius i rieres, rescats de persones atrapades als seus vehicles i talls de trens i de carreteres per culpa de les inundacions.

A Cambrils, la riera d’Alforja ha baixat molt plena i s’ha endut part d’un passera. A la mateixa població ha calgut evacuar un grup d’escolars que s’hostatjaven en una casa de colònies que s’inundava. Passaran la nit en un pavelló poliesportiu.

Carreteres tallades

A la una de la matinada estan tallades vuit trams de carretera: l’AP-2 a Albatàrrec–Tarrès; C-233 a Castelldans, C-252 a Vilabertran; C-32 a Esplugues, en sentit Castelldefels; GIV-6211 a Figueres, en sentit El Far d’Empordà; GIV-6301 a Armentera; N-240 Borges Blanques, i T-312 Cambrils. Es dona pas alternatiu a l’N-240 a Vimbodí.

Un tren descarrilat

Un tren de mercaderies ha descarrilat pel despreniment d’un talús entre l’Espluga del Francolí i Vimbodí, segons ha informat un ferroviari a Catalunya Ràdio. El maquinista, que viatjava sol, ha pogut sortir pel seu propi peu i està hospitalitzat però fora de perill.

Vols cancel·lats

Les pluges torrencials que han caigut en algun moment han obligat a cancel·lar la sortida de dos vols de l’aeroport de Reus. Els passatgers han estat allotjats en hotels.

Apagades

Uns 20.000 abonats s’han quedat sense subministrament elèctric com a conseqüència del temporal, 5.000 dels quals a Cambrils.

Els Bombers reben gairebé un miler d’avisos

Els Bombers han rebut 984 avisos per les inundacions, bona part dels quals del sud del país.

Des del Camp de Tarragona s’han rebut 381 avisos; de la regió d’emergències de Lleida, 187; de les comarques de Girona, 121; de la regió metropolitana Nord, 106; de la regió metropolitana Sud, 104; de les comarques de la Catalunya Central, 23, i de les Terres de l’Ebre, 26.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 1.228 trucades per 835 incidències pel temporal

Protecció Civil adverteix que la situació serà molt complicada a causa de les pluges tota la matinada. És per això que demana a la població que no surti de casa durant la matinada a la zona del litoral i del prelitoral. També recomana evitar baixar a garatges o soterranis. Si l’aigua puja de nivell, recorda que cal pujar a les plantes superiors dels edificis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia