Successos

Susqueda: dos cotxes al punt de parada de Marc i Paula

La càmera del Pasteral capta dos cotxes que entren al pàrquing del Pasteral amb una hora de diferència i en surten junts dins el període de temps que el vehicle de les víctimes hi estava aturat

El visionat de les càmeres de l’empresa Aigües del Ter Llobregat al Pasteral mostra que, durant les hores que el vehicle Opel Zafira de Marc i Paula, les víctimes del doble crim de Susqueda, era estacionat al petit pàrquing terrer de davant del bar La Parada, a l’aparcament hi van entrar dos cotxes més que hi van estar una estona llarga. El vehicle identificat com el Zafira de les víctimes és captat a les 01.32 h del 24 d’agost del 2017 quan es fica al pàrquing i s’atura sota l’arbreda, lloc on van passar la nit i que coincideix amb la ubicació que Paula va enviar, a aquella hora, a un seu amic per dir-li on estava i que ja es veurien el cap de setmana. Sembla que el Zafira no es mou fins a les 09.35 h, quan surt del pàrquing, enfila la pujada en direcció a la carretera GI-63 i se’l veu passar pel pont en direcció a la Cellera, on minuts més tard, a les 09.43 h, la càmera de La Caixa grava Marc i Paula entrant.

Cap altre vehicle es fica al punt de parada del Zafira fins a les 07.08 h, quan un vehicle gran, fosc, que ve de la carretera C-63 entra al pàrquing i s’hi queda. I a les 08.04 h es fica al pàrquing un cotxe que passa pel pont provinent de la Cellera, el mateix camí que havia fet el Zafira. Aquests dos vehicles que comparteixen espai d’aturada amb el de les víctimes estan a l’aparcament fins a les 08.47 h, quan surten un darrere l’altre i van en direcció a la carretera principal. És a dir, un dels cotxes ha coincidit una hora i tres quarts i l’altre, tres quarts al mateix lloc on eren Marc i Paula.

Els ocupants d’aquests dos vehicles que van compartir espai amb el de Marc i Paula no consta que hagin estat identificats ni interrogats com a testimonis per si van veure o interactuar amb la parella que hores després va ser assassinada al pantà. Ni se sap si podien aportar cap informació rellevant. El pàrquing és un espai reduït, de manera que els ocupants dels cotxes havien de veure els altres. L’estona d’aturada dels dos altres vehicles, entre les 07.08 h i les 08.47 h està fora de l’horari d’obertura de La Parada, que en aquella època obria a les nou del matí, segons la responsable del local.

A les 09.30 h la càmera capta un 4x4 de color blanc que travessa el pont i es fica al pàrquing, i un minut més tard es veu una figura que surt del pàrquing i va cap a la porta del bar. En aquests moments el Zafira de Marc i Paula encara no ha sortit. El 4x4 blanc surt a les 09.58 h, dos minuts després que una figura surti del bar. De manera que mentre aquest conductor ha estat al bar el Zafira s’ha mogut, ja que la càmera el grava a les 09.35 h i se’l veu que enfila cap a la carretera C-63 i passa el pont gran en direcció a la Cellera. I a penes un minut més tard, un Land Rover blanc, se suposa que el de Jordi Magentí, passa el pont petit i enfila la carretera del pantà, i un altre vehicle, una furgoneta petita blanca, que ve de la C-63, també puja cap a la carretera del pantà.

I set minuts més tard, a les 09.43 h, és quan Marc i Paula queden enregistrats per la càmera de La Caixa de la Cellera en el moment que hi entren. Paula, davant i Marc, immediatament després. A La Caixa, entitat on tots dos tenien compte, van fer dues operacions, segons es va documentar durant la investigació: Marc va retirar 40 euros i Paula en va ingressar 70. Unes operacions que semblava que tenien poc sentit, però a les quals els seus amics van donar una explicació: Paula era molt meticulosa amb els seus afers econòmics i devia passar comptes amb Marc, i per tapar un descobert va fer l’ingrés. De l’anàlisi de la imatge de La Caixa (la que es va difondre quan se’ls buscava com a desapareguts), sorprèn que la parella anava molt abrigada per ser un dia d’agost molt calorós. Darrere d’ells es veu una dona gran amb un vestit prim de màniga curta mentre ells van amb màniga llarga. Paula, amb una dessuadora gruixuda i Marc, amb una mena d’anorac. I de la imatge se’n desprèn que probablement era Marc qui conduïa, ja que porta penjada al coll una cinta amb les claus.

El Zafira identificat com el de la parella torna a ser gravat per la càmera del Pasteral en el moment que passa el pont petit a les 10.05 h i la imatge fa dubtar de si torna a entrar al pàrquing de La Parada, ja que, un moment després que la imatge es perdi a la cantonada del bar, apareix un cotxe fosc que entra a l’estacionament. Però, comparant amb la càmera d’Endesa, uns metres més amunt, de la carretera del pantà, es comprova que el Zafira puja i que baixa un vehicle 4x4 negre que pot ser el que es fica al pàrquing. El fet que hi hagi un desfasament horari entre les càmeres (la d’Endesa va uns quatre minuts avançada a la d’Aigües del Ter) complica l’estudi.

LA XIFRA

43
vehicles
enfilen la carretera del pantà entre l’hora que Marc i Paula arriben a La Parada i les 10.05 h, quan pugen.

LA DATA

24.08.17
el cotxe
de Marc i Paula va estar unes vuit hores aturat al pàrquing de La Parada, on van arribar a les 01.32 h.

Un vigilant de seguretat prop d’on van pernoctar les víctimes

El visionat de les gravacions també mostra la presència d’un vigilant de seguretat que fa tasques de vigilància nocturna a les instal·lacions d’Aigües del Ter i Llobregat (propietària de la càmera), a molt poca distància d’on passen la nit del 23 al 24 d’agost Marc Hernández i Paula Mas. Aquest vigilant tampoc consta que hagi testimoniat en la causa per la desaparició i posterior assassinat de la parella del Maresme. Durant la nit, en diferents ocasions el vigilant passeja per l’exterior de les oficines i s’acosta fins a la carretera. En una de les ocasions que se’l veu, a les 08.25 h, el vigilant es gira, amb sorpresa, perquè una furgoneta s’equivoca i agafa el pont en direcció contrària. Quan el conductor s’adona de l’error gira al revolt i va cap a la carretera en el sentit correcte. També van passar al costat d’on era aturat el Zafira molts ciclistes i vianants que anaven o venien pel carril bici que justament s’agafa al final del pont al costat de l’entrada del pàrquing i després baixa cap a la riba del riu. No consta tampoc que cap d’aquestes persones sortissin a aportar dades quan es va començar a buscar la parella desapareguda amb un Opel Zafira. Sí que va assegurar haver-los vist la mestressa del bar La Parada, però els Mossos no creuen la seva versió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia