Successos

La policia demana millores laborals a la demarcació per frenar la marxa d’agents

La Confederació Espanyola de Policia proposa que les comarques gironines siguin declarades zona de difícil cobertura

També es vol més personal

El comitè de Girona de la Confederació Espanyola de Policia (CEP) reclama millores laborals per als efectius que presten servei a la demarcació per evitar la seva alta mobilitat cap a altres destinacions i, alhora, demana que s’ampliïn les plantilles. Per tal que el temps que els agents s’estan en territori gironí no sigui tan eventual, el sindicat proposa que les comarques gironines siguin declarades zona de difícil cobertura: una qualificació que aniria acompanyada d’al·licients o millores de les condicions de feina. La CEP planteja incentivar econòmicament els policies perquè vinguin a la demarcació de Girona o variar el sistema de puntuació per aconseguir ascensos més ràpidament. Per negociar i tirar endavant les mesures, el sindicat espera la “bona voluntat” del Ministeri de l’Interior. I és que, cada any, el cos veu “com les plantilles de Catalunya es buiden” i es tornen a omplir amb remeses noves, i es vol intentar retenir el personal per un període més llarg.

El juny sortiran publicats els trasllats. En el supòsit que els agents vagin a una comunitat autònoma diferent de la que estan ara, disposaran d’un mes per anar al nou destí, o bé tindran uns dies per fer el canvi en aquells casos que es moguin dins la mateixa província on estan. A les comarques gironines hi ha 315 agents de la Policía Nacional, quan l’òptim serien 409. Hi ha serveis o comissaries del cos a Girona, a la Jonquera, Portbou, Puigcerdà, Camprodon, Sant Feliu, Figueres, Lloret i a l’aeroport.

A la demarcació, doncs, es vol reduir la itinerància dels membres de la plantilla. Bona part dels agents procedeixen d’altres punts de l’Estat i un terç del total han sol·licitat canvi de destinació. La rotació tindrà lloc des d’aquest mes fins a finals d’agost: marxaran uns 110 efectius i n’arribaran un centenar de nous (la destinació que cada policia pot demanar va en funció dels punts que té).

Segons l’ACN, el comitè gironí de la CEP recorda que Castella i Lleó ha aprovat aquest 2019 un decret de denominació de zones de difícil cobertura per la complicació de trobar personal sanitari. Busquen incentivar que els metges acceptin places als seus hospitals a canvi d’un sou més alt. La Generalitat Valenciana també té un programa per cobrir llocs de difícil cobertura i, el 2018, el Servei Andalús de Salut va determinar les 61 zones de difícil cobertura en atenció primària i es van establir millores per als professionals que hi treballen.

Pel CEP, la situació a les comarques gironines de “precarietat” pel que fa a recursos humans és a causa de la “pressió social” i la situació geogràfica del territori. I es considera que la mesura de convertir-la en zona de difícil cobertura també es podria aplicar a altres punts de Catalunya, al Camp de Gibraltar, a Terol, Eivissa, Ceuta i Melilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia