Successos

seguretat

Mor un nen de quatre anys d’Olot que es va empassar un globus

Un nen de quatre anys d’Olot va morir divendres al vespre després que s’empassés un globus inflable mentre estava jugant a casa seva amb els seus tres germans, fills d’una família d’origen gambià.

Va ser a quarts de nou quan els germans de la víctima, que eren en una estança sols, van cridar els pares avisant que el petit Karimu s’havia ennuegat i no podia respirar. Els pares van intentar refer la criatura, que tenia moltes dificultats per respirar, i en veure que no el podien recuperar el van portar a l’hospital d’Olot. El nen va arribar al centre ja molt debilitat i els facultatius van provar maniobres diverses per intentar treure-li l’objecte que li obstruïa les vies respiratòries i al final optar per fer-li una traqueotomia en un intent de retornar-li la respiració i d’extreure-li el globus, però no va ser possible salvar-li la vida. Ahir es va fer l’autòpsia, que va confirmar sense cap mena de dubte que la mort s’havia esdevingut per culpa del globus que li obstruïa les vies respiratòries i que havia quedat clos a la tràquea però per sota del punt on se li havia fet la traqueotomia. El globus en ser un objecte elàstic, va enganxat a les parets de la tràquea, de manera que la maniobra de Heimlich, que ha salvat vides en casos d’ennuegaments per menjar, tampoc hauria estat útil per fer expulsar el globus al nen.

La mort del nen posa en evidència els riscos de permetre que els nens juguin amb segons quins estris o joguines que, per petits, poden resultar molt perillosos si s’introdueixin a la boca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia