Successos

Envien a la presó cinc dels detinguts a Santa Coloma

Se’ls investiga tots cinc per agressió sexual sense accés carnal i tres d’ells, a més, per temptativa d’homicidi

Presó provisional sense fiança per a cinc detinguts a Santa Coloma de Gramenet investigats per haver agredit sexualment, sense accés carnal, una jove. I tres d’ells, a més, per intent d’homicidi per haver apunyalat el company de la noia a la sortida de l’estació de metro de Can Peixauet. És el que va ordenar ahir el titular del jutjat d’instrucció número 6 de Santa Coloma, que es va inhibir en el jutjat número 5 perquè és el competent pel dia en què es van produir les agressions, diumenge passat. Aquell dia la policia local va detenir 15 joves pels fets. Els Mossos van deixar en llibertat vuit d’aquests joves el mateix dia, que han de ser citats pel jutge, i els dos menors del grup van passar a la fiscalia de menors, que no va prendre cap mesura cautelar més enllà de posar-los a disposició de la Dgaia.

Prop de 500 persones es van concentrar ahir a la plaça de la Vila de Santa Coloma per expressar el seu rebuig a la violència masclista. La protesta estava convocada per la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Santa Coloma, la Coordinadora d’Associacions de Dones i l’Ajuntament, que van defensar la ciutat com a espai de convivència i lliure de violència masclista. Va haver-hi moments de tensió, abans de la concentració, quan un grup de persones convocades per Plataforma per Catalunya va proferir proclames xenòfobes, al·ludint a l’origen magribí dels detinguts.

L’alcaldessa Núria Parlon, va assegurar ahir que els veïns “han donat un exemple de democràcia davant d’aquells que volen trencar la convivència”. També va mostrar un certificat del secretari de l’Ajuntament i de la junta local de seguretat per insistir que s’ha informat la Generalitat de la presència de menors no acompanyats, magribins sobretot, i fugits de vegades de centres. Parlon va reclamar a la Generalitat coordinació entre les administracions i recursos per atendre aquestes situacions.

LA XIFRA

5
detinguts
estan en presó provisional sense fiança, investigats per haver agredit sexualment una noia.

LA FRASE

Les administracions necessitem dedicar recursos per atendre les situacions de vulnerabilitat
Núria Parlon
alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet

Un dels dos menors s’escapa

R.M.B.

Un dels dos menors que formaven part dels quinze detinguts per l’agressió sexual i l’apunyalament de Santa Coloma es va escapar dilluns quan se l’havia de traslladar a un centre de la Dgaia, segons van confirmar ahir al vespre fonts del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. El jove sortia amb el seu company de la Ciutat de la Justícia, on havien declarat davant del fiscal de menors, i va ser en aquell moment, just abans de pujar al vehicle que els havia de dur al centre tutelat, quan va arrencar a córrer i es va escapar. La Dgaia ha posat el fet en coneixement dels Mossos d’Esquadra perquè el busquin, procediment habitual en aquests casos. Pel que fa a l’altre menor d’edat, les mateixes fonts van explicar que va ingressar dilluns en un centre del sistema de protecció sense cap més novetat.

La consellera de la Presidència i portaveu del govern, Elsa Artadi, va assegurar ahir que una de les primeres accions del govern respecte del cas és analitzar per què els dos menors implicats no estaven a la xarxa de protecció de menors de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia