Dos ancians moren atropellats en 14 hores a Roses i Castelló d'Empúries

La policia continua buscant el vehicle que va colpejar mortalment l'home a Castelló i no es va aturar

El primer atropellament mortal, com ja informava ahir El Punt, va passar a un quart de vuit del vespre, davant de la gasolinera Repsol que hi ha a la carretera (carrer Orlina) que va d'Empuriabrava a Castelló. La víctima, Francisco Carmona de Haro, que caminava pel carrer amb un paraigua perquè plovia, va rebre un fort cop que el va deixar moribund al mig de la calçada. L'empleada de la gasolinera el va anar a auxiliar i va avisar els serveis mèdics, però l'home va morir allà mateix. La treballadora no va poder veure quin vehicle havia colpejat l'ancià, i les càmeres de seguretat no aporten cap imatge nítida del vehicle que va topar amb ell.

Sense el gos

Carmona, que era vidu, sempre sortia a caminar amb el seu gos però en aquesta ocasió l'animal no va ser localitzat al lloc de l'atropellament. La policia científica està analitzant un tros d'intermitent que va ser trobat al lloc del sinistre, i que se sospita que podria ser del vehicle que va atropellar Carmona. El regidor de Seguretat, Julià Genovés, va apel·lar ahir a la consciència del conductor que va causar l'accident perquè vagi a la policia pel seu compte.

A les 9 del matí de dimecres, un camió va arrencar després de fer l'aturada corresponent a l'estop a la rotonda entre la Gran Via i la riera Ginjoler, i va enganxar sota les rodes del darrera una vianant. En aquell cas, quan va advertir l'atropellament, el xofer va auxiliar immediatament la dona, es van avisar els serveis mèdics i un helicòpter medicalitzat la va anar a recollir i la va traslladar fins a l'hospital de Girona. Però les seves ferides eren molt greus i la víctima, Josefa Salgado Maestres, de 79 anys i veïna de Roses, va morir durant el trasllat.

La malastrugança va fer que una hora i mitja més tard d'aquest atropellament, al pas de vianants de la mateixa rotonda, una conductora que no es va aturar atropellés i ferís una altra dona que creuava. La ferida, en aquest cas, es recupera favorablement. L'alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana, ha lamentat els dos sinistres i va destacar que precisament la zona, en haver-hi a prop un centre d'ensenyament, està especialment vigilada per la policia municipal.

D'altra banda, ahir a la tarda, una altra vianant va resultar ferida a Campdevànol quan va ser atropellada a l'N-260 i la van haver de traslladar en helicòpter. La dona tenia un fort cop al cap.

Onze morts al 2010

Amb les dues persones atropellades mortalment aquesta setmana a Roses i Empuriabrava ja són onze les persones mortes d'accident de trànsit a les comarques gironines. D'altra banda, un camioner de 46 anys i veí de Tarragona va morir ahir, prop de les sis de la matinada, en un accident de trànsit a la TV-7211, a l'altura de Constantí (Tarragonès).

Camió entravessat

ramon esteban

Un camió que transportava troncs va quedar entravessat ahir a les tres de la tarda, a l'A-26, a Begudà, i va obligar a tallar la carretera durant quatre hores. El trànsit, mentre duraven els treballs de retirada dels troncs, va ser desviat per l'A-26.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.