Successos

Ciment per tapar ‘plaça Constitució’, a Girona

S’afanyen a treure els brolladors per a la inauguració, dissabte, de la plaça 1 d’Octubre

S’acosta el cap de setmana i, per tant, la inauguració oficial de la plaça 1 d’Octubre de Girona. Abans de dissabte, doncs, els operaris treballen contra rellotge per treure tot allò que es relacioni amb l’antiga plaça Constitució. És el cas del centenar de brolladors que hi ha incrustats en un immens bloc de formigó a tocar de l’avinguda Jaume I. Es tracta d’unes peces metàl·liques tubulars que, juntes, formen les paraules plaça Constitució 1978.

Un parell d’operaris, armats amb dues trepadores hidràuliques, treballaven ahir per fer a miques aquestes estructures. Posteriorment, es preveu posar-hi al cim una capa de ciment per tapar, i per tant esborrar, l’antic nom d’aquesta plaça. Es tracta d’uns treballs totalment provisionals. L’Ajuntament de Girona està treballant en el projecte definitiu per a aquest emplaçament, que per ara està en fase d’estudi. D’altra banda, es preveu que es mantingui l’escultura de l’única nena nascuda a Girona el 6 de desembre de 1978, el dia que es va aprovar en referèndum la Constitució espanyola. L’obra és de Francisco López Hernández. L’únic canvi és que al costat de l’escultura hi haurà un escrit, que ara no hi és. A banda, els operaris de la neteja també han estat treballant aquests dies per treure les pintades que hi ha a la plaça.

Acte simbòlic

El 6 de desembre passat, centenars de persones es van concentrar en aquest punt de la ciutat per canviar el nom d’aquesta plaça de manera simbòlica i rebatejar-la com a plaça 1 d’Octubre, en un acte organitzat pel CDR Girona i Salt i Girona Vota. Però l’acte oficial es farà dissabte. El canvi de nomenclatura es va aprovar el 13 de febrer en el ple municipal i així es va aplicar ja en la cartografia municipal. L’Ajuntament que presideix Marta Madrenas va aprovar el canvi amb els vots a favor de l’equip de govern de CiU, a més dels d’ERC-MES i la CUP. El PSC, Ciutadans i el PP, que ja havien votat en contra del canvi durant la comissió del Nomenclàtor, també s’hi van oposar. Sobre el paper ja hi ha hagut el canvi, però dissabte Girona ja tindrà oficialment i de totes totes una plaça d’homenatge als ciutadans que van defensar el referèndum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia