Successos

occitània

Abatut l’autor d’un atac terrorista a Carcassona

Efectius de la policia francesa han mort el responsable després d’entrar al supermercat on estava refugiat

Un dels ferits es troba en una situació “molt greu”

Almenys tres persones haurien mort i dotze més haurien resultat ferides en un atac terrorista a Trebes, a pocs quilòmetres de Carcassona, aquest divendres segons ha confirmat el ministeri de l’Interior de França. Entre les persones que haurien perdut la vida es trobaria l’autor material dels fets que hauria estat abatut per membres de les forces de seguretat quan han forçat l’entrada al supermercat on s’havia refugiat. Un dels ferits es troba en una situació “molt greu”.

La policia encara té en marxa una operació per una presa d’ostatges en un supermercat. Segons els mitjans francesos, dos desconeguts han disparat contra membres de la gendarmeria francesa que estaven fent esport vora Carcassona (Occitània). Un dels policies ha resultat ferit a l’espatlla i traslladat a l’hospital. La policia treballa en la hipòtesi d’un atemptat islamista, ja que al mateix temps hi ha un assalts en un supermercat a Trebes, ciutat propera a Carcassona.

El responsable de l’atac als policies ha fugit en cotxe. Més tard, cap a les 11 del matí, una persona armada ha entrat al supermercat i ha pres ostatges. S’investiga si els dos fets estan vinculats. La premsa francesa diu que l’autor de l’atac està fitxat per radicalització pels serveis policials.

Segons una persona que s’ha pogut escapar del supermercat Super U, un individu ha entrat cridant “Allah Akbar” i fent referències als bombardejos de Síria.

El primer ministre, Edouard Philippe, ha dit que “tot apunta a que es tracta d’un acte terrorista”. El ministeri de l’Interior ha fet una crida a través de Twitter per evitar la zona perquè “la prioritat és la intervenció de les forces policials i d’emergència”.

A Trebes hi ha un fort desplegament policial que envolta els segrestadors del supermercat i la policia hauria recollit moltes beines dels trets disparats pels assaltants. Segons la premsa del Llenguadoc fonts policials donen per bona la pista islamista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia