Successos

Judici per la tinença d’un arsenal d’armes, a Albons

A casa de l’acusat van comissar unes trenta armes sense llicència, entre pistoles, revòlvers, carrabines, fusells i una metralladora

S’enfronta a 8 anys de presó

La secció tercera de l’Audiència de Girona té previst jutjar, el proper dia 15 de febrer, un veí d’Albons de 62 anys a qui van requisar una trentena d’armes a casa seva. Aquests presumptes fets s’havien de jutjar el mes de setembre passat, però la vista es va acabar suspenent. El ministeri fiscal demana una pena de vuit anys de presó per a l’investigat per un delicte de dipòsit d’armes de guerra. L’operació policial de la Guàrdia Civil va començar arran de les sospites que l’home, que ja havia estat investigat durant l’operació Freixe I –continuació de l’operació de l’any 2011 en què es van detenir disset persones per un delicte de tinença il·lícita d’armes i se’n van comissar grans quantitats–, estava intentant vendre una pistola que no tenia documentació legal. Va ser el 19 d’octubre del 2013, pels volts de les deu del matí, quan la Guàrdia Civil el va sorprendre mentre manipulava un objecte al maleter del seu vehicle a Celrà. Els agents van sospitar que es tractava d’una arma de foc, per la qual cosa el van fer identificar i li van confiscar una pistola del calibre 7,65, de què no tenia cap documentació. Va quedar detingut com a autor d’un delicte de tinença il·lícita d’armes. Posteriorment, els agents van dur a terme una inspecció i un escorcoll al domicili del detingut, a Albons, on van trobar 11 pistoles, 8 revòlvers, 3 metralletes, una metralladora del calibre 7,98, 4 fusells del calibre 7,62, carrabines del 22 i 2.500 cartutxos de diversos calibres. Cap de les armes confiscades disposava de cap tipus de documentació legal i, per tant, eren il·lícites.

LA DATA

19.10.2013
La Guàrdia Civil
va sorprendre l’home manipulant una pistola al maleter del seu cotxe, a Celrà.

LA XIFRA

2.500
cartutxos
de diversos calibres d’armes van localitzar els agents durant l’escorcoll a casa de l’acusat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia