Successos

Successos

Enxampen un motorista que circulava begut i a 192 km/h per l’A-2

Va ser detectat per una patrulla d’agents a l’alçada de Cornellà de Llobregat

A banda de la denúncia penal, el conductor ha perdut 6 punts del carnet i se l’ha sancionat amb una multa de 600 euros

Els Mossos han denunciat penalment un home de 44 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Pallejà, per conduir sota els efectes de l’alcohol i per infracció de velocitat molt greu.

Els fets van succeir a les 00.45 hores del dissabte 20 de gener, quan un vehicle radar dels mossos, que feia un control de velocitat a l’A-2 a l’altura de Cornellà de Llobregat, va detectar una moto que circulava a 192 km/h en un tram limitat a 100 km/h.

Els agents de Trànsit van interceptar el vehicle uns quilòmetres més endavant, identificant el conductor que, a més, va donar positiu a la prova d’alcoholèmia amb una taxa de 0,43 mg/l en aire expirat. A banda de la denúncia penal i administrativa, el motorista ha perdut 6 punts del carnet de conduir i ha estat sancionat amb una multa de 600 euros.

D’altra banda, els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 21 de gener dos joves de 18 i 21 anys, de nacionalitat marroquina i paraguaiana, i veïns de Barcelona, com a presumptes autors d’un delicte contra la seguretat del trànsit al conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues, conducció temerària, danys i desobediència i resistència als agents de l’autoritat.

Els fets van tenir lloc cap a les set del matí a l’autovia B-23 al terme municipal de Sant Feliu de Llobregat, quan els agents van detectar un vehicle circulant a 133 km/h en un tram limitat a 80.

La patrulla es va situar davant del turisme, i amb el panell lluminós encès, li va donar l’ordre que s’aturés per tal de notificar-li la infracció, però el conductor va fer cas omís a les senyals, va ultrapassar al vehicle policial i va començar a avançar, temeràriament i a gran velocitat, a tots els vehicles que circulaven tant per la dreta com per l’esquerra.

El vehicle, que va arribar a circular a velocitats d’entre 190 i 210 km/h i amb les llums apagades, posant en perill la vida de la resta d’usuaris de la via, va arribar al peatge de l’AP-7 en direcció Tarragona, on no es va aturar i es va emportar la barrera pel davant. A més, el turisme va provocar danys en altres vehicles durant la seva conducció temerària.

Finalment, en una acció coordinada dels agents de trànsit de les tres regions policials van aconseguir aturar el turisme a l’alçada de l’Ampolla, a 160 kilòmetres del punt inicial de la infracció. Els agents van detenir al conductor, qui es va resistir donant puntades de peu i cops de puny als agents. Així mateix els agents van fer sortir del vehicle els seus tres ocupants, un dels quals, un jove de 21 anys, va començar a donar també puntades de peu i cops de puny als agents, motiu pel qual també va quedar detingut.

Quan la patrulla li va fer la prova d’alcoholèmia i de substàncies estupefaents, va donar resultat positiu en totes dues, amb una taxa de 0,34 mg/l d’aire aspirat, quan la taxa permesa legalment que és 0,25 mg/l i positiu en cànnabis.

Els detinguts van passar a disposició judicial i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Consells dela Mossos

Aprofitant aquests dos casos, els Mossos han fet arribar un text recordant el perill de patir un accident en cas d’ingesta d’alcohol o drogues.

“Des del cos de Mossos d’Esquadra volem recordar de nou l’augment del risc de patir un accident que suposa conduir havent ingerit alcohol i/o drogues.

Si a aquest factor hi sumem un excés de velocitat, aquest risc es multiplica. Un conductor en condicions normals, sense tenir les seves capacitats afectades per l’alcohol, circulant a 192 km/h necessitaria 324 metres per detenir el vehicle, distància equivalent a més de tres camps de futbol.

A més a més, en els accidents en els quals hi és present el factor velocitat, les lesions de les víctimes són molt més greus. Especialment si el vehicle és una motocicleta, que per les seves característiques fan que el conductor i l’ocupant siguin més vulnerables.

Reiterem la importància de respectar les normes per evitar els accidents de trànsit i les seves conseqüències”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia