Successos

Atac gihadista a Catalunya

Enterren Younes en una tomba anònima al Marroc

La sepultura de l’autor de l’atropellament massiu a les Rambles de Barcelona de l’agost, i el seu germà Housseine, tots dos de Ripoll i membres de la mateixa cèl·lula terrorista, es va fer a Mrirt

L’autor de l’atropellament massiu de les Rambles de Barcelona de l’agost passat, Younes Abouyaaqoub, així com el seu germà Housseine, membre de la seva mateixa cèl·lula terrorista, van ser enterrats en secret dimarts passat i en sengles tombes anònimes a la seva ciutat natal de Mrirt, al centre del Marroc. Segons van informar a Efe fonts diplomàtiques marroquines, van ser els familiars dels dos germans a Ripoll els que van sol·licitar que fossin enterrats al Marroc i no a Catalunya, cosa que va rebre el vistiplau de les autoritats judicials, que els van lliurar els dos cadàvers dimarts passat.

Les autoritats marroquines van acceptar que així fos, però van exigir que l’enterrament s’efectués amb total discreció “per evitar tota manifestació entorn de l’enterrament”. Altres fonts coneixedores de l’operació han afegit que els dos germans Abouyaaqoub van ser enterrats en tombes anònimes, sense identificació, segons sembla amb la intenció d’evitar les visites futures de qualsevol persona moguda per la curiositat o l’admiració.

Aquestes mateixes fonts han recalcat a més que l’enterrament es va celebrar “sense presència de públic” de la localitat, ni els seus familiars. Segons altres detalls filtrats per alguns mitjans marroquins, els cadàvers van arribar al Marroc en avió dimarts i van ser traslladats immediatament a Mrirt, la seva ciutat natal, a l’Atles Mitjà, concretament al cementiri d’Ait Ami. L’enterrament es va fer en hores nocturnes, cosa raríssima en l’islam, i sense que se’n fes cap tipus de publicitat.

Pendents dels altres

Pel que fa a l’enterrament dels altres dos germans Omar i Mohammad Hychami, tots dos membres de la mateixa cèl·lula terrorista que va atemptar a Catalunya, també procedents de Mrirt i amb relació de parentiu amb la família Abouyaaqoub, el portal ahdath.info assegura que tindrà lloc “els pròxims dies”.

LA DATA

12.12.17
és el dia
que van ser enterrats els dos germans de Ripoll, de nit, en discreció i sense públic ni familiars


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia