Successos

policial

El misteri de Susqueda

Investigació fins al fons

El jutjat tempteja la Guàrdia Civil per saber quina capacitat tenen els GEAS per buscar indicis del crim de Susqueda dins del pantà

La investigació manté totes les línies obertes

Tres mesos després de la desaparició, el 24 d’agost, de Marc Hernández López i Paula Mas Pruna, la parella trobada morta 32 dies més tard al pantà de Susqueda, els investigadors mantenen obert un ventall de línies d’investigació i no cessen en l’intent de trobar indicis i proves que encarrilin el cas i ajudin a identificar els autors del doble crim. Fiscal, Mossos i jutjat profunditzen en tots els àmbits per resseguir els darrers moments de la vida de la parella per saber quan es van creuar amb els criminals. I volen assegurar-se que al fons del pantà no els queda cap element clau per a la investigació. Des que van ser trobats els cadàvers de Marc i Paula a la raconada de la font del Borni de la riera de Rupit, els Mossos han anat fent immersions per si sota l’aigua apareix l’arma del crim (una pistola d’un calibre petit segons denoten els forats dels projectils als cossos), o la motxilla de la noia, que es pressuposa que els criminals van carregar amb rocs com van fer amb la d’ell, per enfonsar el cos; roba de les víctimes... La profunditat del pantà és molt variable i els bussejadors tenen uns límits de baixada. Per no deixar de rastrejar cap zona susceptible d’amagar algun indici, el jutjat i la fiscalia han demanat a la Guàrdia Civil que els informi sobre els recursos materials i humans dels agents del Grup d’Especialistes en Activitats Subaquàtiques (GEAS), la seva disponibilitat i capacitat per arribar a segons quines fondàries. Els GEAS ja van informar de les seves possibilitats i la total disponibilitat l’autoritat judicial, que de moment encara no els ha mobilitzat per tornar a Susqueda, on ja van treballar rastrejant la zona de l’embassament propera on va aparèixer enfonsat el cotxe de les víctimes. Els GEAS, però, no van arribar a rastrejar la zona on van aparèixer els cossos el 26 de setembre.

A part del rastreig al fons del pantà, els investigadors també profunditzen en l’anàlisi del material recollit en la investigació: les evidències trobades al cotxe de les víctimes, el caiac rebentat trobat a la deriva, els 400 cotxes que van accedir a Susqueda abans i després que ho fessin Paula i Marc, les trucades telefòniques que van fer i van rebre les víctimes, els telèfons que es van activar a la zona el dia del crim, les persones que eren al pantà... Als laboratoris es treballa per processar mostres i intentar aclarir si va existir agressió sexual i amb quina arma o estri van fer a Marc Hernández les ferides que tenia a l’abdomen. Unes ferides que no eren mortals i que a través dels laboratoris s’intenta aclarir si van ser produïdes postmortem o antemortem. L’autòpsia va revelar que els dos joves van morir tirotejats. Ella, d’un tret que li va entrar per la templa dreta i li va sortir per l’esquerra i ell, d’un tret pel costat esquerre de l’esquena que també tenia orifici de sortida. No haver trobat els projectils als cossos priva la investigació d’uns elements claus. Quin va ser el mòbil del crim? La investigació encara no ho ha pogut aclarir. I tot i que es busca el motiu del doble assassinat de la parella del Maresme entre les boscúries inhòspites de l’entorn del pantà, tampoc es descarta la possibilitat que els criminals també vinguessin de fora o seguissin la parella fins a l’escenari on es va perpetrar el crim. Els cossos de Paula i Marc ja han sortit de l’Institut de Medicina Legal i se’ls ha pogut donar sepultura. El misteri de la seva mort a Susqueda perdura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia