Successos

Successos

Estafen 25.000 euros a set usuaris de caixers a Empuriabrava

Els Mossos han arrestat un veí de Marsella sospitós de ser un dels entabanadors de gent gran, a la qual prenien la targeta i el PIN amb ardits

Set usuaris de caixers automàtics d’Empuriabrava, la majoria persones grans i estrangeres, han estat víctimes de l’estafa anomenada scalping, perpetrada per uns individus que feien veure que el caixer estava avariat per apoderar-se de les seves targetes i números de PIN. En total, els estafadors van aconseguir 25.000 euros. Els Mossos han aconseguit detenir un dels entabanadors, Fayçal Touati, de 37 anys, nascut a Algèria, de nacionalitat francesa i veí de Marsella, que ja ha quedat en llibertat per ordre judicial.

Els Mossos anaven a la saga dels estafadors des del mes de juny passat, quan es van començar a rebre denúncies de persones que havien estat víctimes d’estafes d’aquest tipus. Els entabanadors sempre actuaven en cap de setmana perquè d’aquesta manera s’asseguraven que les víctimes no poguessin fer comprovacions al banc fins al dilluns. Els deien que el caixer tenia avaria, s’oferien a ajudar-los i aconseguien que teclegessin el PIN davant seu. Després se les enginyaven per agafar-los la targeta i els feien creure que se l’havia empassat el caixer. Els Mossos van muntar un dispositiu de vigilància i a quarts de deu del matí de l’11 de novembre passat una patrulla de paisà que estava fent la vigilància en un caixer va localitzar un dels sospitosos quan entrava a l’interior del caixer mentre hi havia un usuari.

La patrulla va identificar l’home i va comprovar que es tractava d’un dels estafadors: Fayçal Touati. El van detenir però l’home va quedar en llibertat després de declarar al jutjat.

No és la primera vegada que hi ha un reguitzell de robatoris per aquest sistema a la zona. L’estiu del 2013 els Mossos van detenir tres homes, també francesos i veïns de Marsella, sospitosos d’haver participat en les estafes a 47 usuaris de caixers de Roses i Empuriabrava i d’haver-los robat 80.000 euros en total. El sistema era exactament el mateix. Actuaven sempre els caps de setmana, quan no hi ha empleats als bancs, i triaven les seves víctimes entre els francesos, amb qui els era més fàcil comunicar-se per la llengua.

LA XIFRA

47
usuaris
de caixers automàtics van ser víctimes d’aquesta mateixa estafa entre el 2011 i el 2013 a la mateixa zona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia