Successos

Judicial

crim de Cabanes

Uns presos molt lliures

Els sospitosos de l’assassinat de Cabanes estan en llibertat provisional per la causa encara que cada dia vagin emmanillats i fortament custodiats al judici

No els van prorrogar la presó però són a la presó per altres casos

És sabut que les coses no sempre són com semblen. Assistint al judici del crim de Cabanes i veient arribar els acusats, Antonio García Carbonell i Oriol Boyer, ben emmanillats i custodiats per un contingent més nombrós de l’habitual de mossos durant la vista, tothom té clar que els dos sospitosos de l’assassinat de Neus Juanola, que s’enfronten a 23 i 26 anys de presó, estan empresonats. Doncs sí, però no.

Resulta que García Carbonell i Oriol Boyer paradoxalment estan en llibertat pel cas de l’assassinat de Neus Juanola. Ho va posar de manifest dimecres al judici Gerard Negrell, advocat de Boyer, davant els jurats, que semblaven atònits de la revelació després de quatre jornades de veure’ls entrar i sortir emmanillats. Però, com va dir en una ocasió el docte home de lleis i també enjudiciat, Joan Piqué Vidal, la veritat judicial i la real són dues veritats que en algunes ocasions coincideixen i en d’altres no. Aquest cop la visió de la realitat i la realitat no són coincidents.

Boyer i García Carbonell tenen decretada la llibertat provisional pel cas de l’assassinat perquè el 12 de gener passat, quan van acabar els dos anys de presó preventiva, el màxim de temps que la llei preveu tenir un sospitós en presó preventiva, el fiscal i el jutjat de Figueres que instruïa la causa no van demanar la pròrroga per dos anys més de presó, que és el que preveu l’ordenament com a màxim si el pres encara no ha estat jutjat. En aquell moment, en vista de l’oblit judicial, la defensa de García Carbonell va demanar la llibertat i l’Audiència, com no podia ser d’una altra manera, en no haver-hi petició de pròrroga, els va concedir la llibertat provisional. Però la llibertat del món judicial no es va fer efectiva al món real perquè tots dos tenien ordenada presó per altres causes. Oriol Boyer tenia pendent de complir condemna per diversos casos, una condemna que haurà complert a finals d’aquest any, moment en què hauria de sortir en llibertat. Antonio García Carbonell està en presó preventiva pel cas del tràfic de bitllets falsificats pel qual va ser detingut al mateix moment que se’l va arrestar pel crim de Cabanes. Per aquest cas sí que se li va prorrogar la presó preventiva per dos anys més.

En aquests moments els lliure-presos Antonio García Carbonell, l’ancià de 80 anys que va ser condemnat a 270 anys de presó, que ara va amb caminador i no para de tossir i inhalar Ventolín, i el jove Oriol Boyer, originari d’Olot i ara acollit al si d’una família gitana del Vallès, esperen que el jurat popular decideixi sobre la seva culpabilitat o innocència. El jurat delibera des d’ahir al migdia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia