Es registren cinc víctimes mortals a les carreteres catalanes en poc més de 12 hores

Els sinistres van tenir lloc a Artés, a la Fatarella i a l'Arboç, on un conductor va quedar detingut per un delicte d'homicidi imprudent

L'elevada sinistralitat que s'ha viscut aquesta setmana ha fet tenyir de negre la circulació viària en diferents punts del país. Sobretot de dimecres a dijous, però, es van registrar dotze hores tràgiques, en què cinc persones van morir en tres accidents de trànsit. El primer sinistre mortal va succeir abans-d'ahir a tres quarts de set de la tarda al punt quilomètric 148 de la carretera C-25 (eix transversal), al terme municipal d'Artés (Bages), on van col·lidir frontalment dos vehicles amb placa de matrícula de l'estat espanyol. Com a conseqüència de la topada, va perdre la vida un dels ocupants de l'automòbil implicat. Es tracta d'un veí de Manresa, de 33 anys i de nacionalitat marroquina. De resultes del xoc, a més, dues persones es van fer ferides de caràcter greu. Una d'elles era una dona de 74 anys resident a Manlleu (Osona), que viatjava en l'altre cotxe i que va ser traslladada ràpidament a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa, on també va morir unes hores més tard. L'altra persona ferida de gravetat va quedar ingressada a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, i un quart ciutadà també va tenir lesions, però en aquest cas van ser de caràcter lleu. En les tasques de l'accident, i per recobrar la normalitat viària, hi van treballar cinc dotacions dels Mossos d'Esquadra i cinc dels Bombers de la Generalitat.

Tres morts al Camp i l'Ebre

La jornada d'ahir també va ser especialment dura a la demarcació de Tarragona, on tres persones van morir en dos accidents de trànsit. A un quart de sis de la matinada, es va originar una greu topada entre un turisme i un camió al quilòmetre 1.201 de l'N-340, a l'altura de la localitat de l'Arboç (Baix Penedès). A causa del xoc, van perdre la vida dos veïns de Castellet i la Gornal (Alt Penedès) que viatjaven en el cotxe –una de les víctimes era una dona de 45 anys d'origen portuguès, i el seu acompanyant era un home de 42 i de nacionalitat espanyola–. Pel que fa al xòfer del camió, va resultar il·lès. L'home, de 53 anys, va quedar detingut pels Mossos d'Esquadra com a suposat responsable d'un delicte d'homicidi per imprudència, per haver fet una maniobra prohibida que hauria originat el fatídic desenllaç.

Només unes tres hores més tard, també van col·lidir un automòbil i una furgoneta al punt quilomètric 803 de l'N-420, a l'altura de la Fatarella (Terra Alta). En aquest cas, va morir un noi de 28 anys, de nacionalitat equatoriana i veí de Barcelona, que anava al volant de la furgoneta i que viatjava sol. Pel que fa a l'altre conductor, va resultar ferit, i va ser traslladat a l'hospital de Móra d'Ebre.

Aquests, però, no han estat els únics sinistres mortals a les carreteres catalanes aquesta setmana. Dilluns a la tarda, un jove de 27 anys i de nacionalitat cubana va perdre la vida en un accident a la B-224, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). I, just un dia després, va morir una noia de 22 anys en un xoc en què van estar implicats sis camions i dos turismes a l'AP-7, a Vilobí d'Onyar (Selva). Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar els Mossos, 11 vehicles dels bombers (que van haver de fer tasques d'excarceració), personal del SEM, l'helicòpter medicalitzat, grues i personal de manteniment de carreteres.

Accident greu a Serinyà

Dues persones van resultar ferides ahir al matí en un xoc frontal entre dos turismes a la C-66, a Serinyà (Pla de l'Estany). Són un home, que conduïa un Seat Ibiza i que hauria envaït el carril contrari, i una dona, que anava amb un Mitsubishi Montero. Aquesta última va quedar atrapada dins del vehicle i, un cop la van rescatar, la van traslladar en helicòpter a l'hospital Josep Trueta de Girona, mentre que l'home va ser portat en ambulància a l'hospital Asepeyo de Sant Cugat del Vallès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.