Successos

Societat

Més de 5.000 assistències de Creu Roja en platges

La majoria dels serveis han estat per motius sanitaris

També han fet 44 rescats i 24 recerques de menors perduts

Els membres de Creu Roja han estat presents en disset platges del litoral gironí durant aquesta passada temporada d’estiu. Quaranta-cinc professionals s’han encarregat de vetllar diàriament per la seguretat i la salut dels banyistes i dels visitants. Han dut a terme un total de 5.210 atencions, la majoria de les quals relacionades amb ferides i traumatismes de caràcter lleu, cops de calor per l’exposició excessiva al sol, deshidratació, així com l’assistència de persones amb patologies prèvies o afeccions cròniques que van manifestar símptomes durant la seva estada a la platja.

En alguns casos els serveis han estat motivats per conductes insegures o imprudents, com l’accés –en ocasions per desconeixement– a zones no permeses o perilloses, el bany sota l’efecte d’estupefaents, lesions derivades de capbussades o pel fet d’allunyar-se en excés de la costa. Dins d’aquest balanç de tancament de la temporada i de la cobertura realitzada, s’hi especifica que 2.483 assistències sanitàries han estat per traumatismes a causa de ferides, contusions, luxacions, distensions o fractures. També ha comportat un gros significatiu el nombre de serveis arran del contacte amb meduses (1.605) i, a molta distància, es deixa palès que s’han efectuat 44 rescats.

Paral·lelament, 463 assistències han estat de caràcter social. Es va donar suport al bany a 424 persones amb discapacitat o problemes de mobilitat mitjançant l’ús de mecanismes com la cadira amfíbia, adaptada per submergir-se a l’aigua. Es van repartir, a més, onze polseres identificatives a nens i nenes per facilitar-ne la localització en cas d’extraviar-se. Es va dur a terme, precisament, la recerca de 24 menors i de 4 persones grans que s’havien perdut o desorientat a la platja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia