Successos

policial

noves tecnologies

Tauletes policials amb accés a les dades municipals, a Salt

Els agents de la Policia Local portaran als cotxes patrulla unes tauletes electròniques

Des dels aparells podran consultar informació del padró municipal, d’establiments i del mobiliari urbà

Guanyar en rapidesa, autonomia, agilitat, així com disposar d’una millor connectivitat. Són els múltiples avantatges que tindran els efectius de la Policia Local de Salt, després que l’Ajuntament hagi decidit modernitzar els equips tecnològics amb què treballen. Per al cos de seguretat municipal s’han adquirit recentment sis tauletes electròniques que els agents portaran als cotxes patrulla. Aquests nous dispositius faran possible que els policies puguin accedir al sistema d’informació geogràfica (GIS) de l’Ajuntament, en el qual hi ha recollides un gran nombre de dades municipals d’interès. Representats del consistori explicaven ahir que el GIS és una magnífica font d’informació, ja que “tota la població està cartografiada”. En aquest sentit, es matisava que, fins ara, quan els agents eren a la via pública i els sorgia algun dubte sobre la normativa, es posaven habitualment en contacte amb la central via telefònica per demanar la informació corresponent. Aquest mètode té un handicap perquè comporta que, en ocasions, la rapidesa amb què obtenen la resposta està lligada a la disponibilitat de l’operador que els atén.

A partir d’ara, en canvi, podran controlar i validar molts aspectes de manera directa a través de les tauletes. Amb elles, disposaran d’accés a dades sobre els establiments i comerços de Salt –els horaris dels negocis, el tipus de llicència, si tenen alguna especificitat, quins productes poden vendre...–, normativa sobre el lleure, les instal·lacions municipals, el mobiliari urbà –on estan situats els fanals o els pals de l’enllumenat i del telèfon–, així com accés al padró municipal.

La Policia Local, a més, utilitzarà noves PDA. Aquestes abandonen el Windows i passen a emprar el sistema Android. Agilitaran la tramitació de multes i milloraran la connectivitat amb els Mossos d’Esquadra i la direcció general de Trànsit per a consultes en línia durant les diverses actuacions viàries i els controls a la vila.

LA XIFRA

6
tauletes electròniques ha adquirit el cos policial, que podrà consultar dades d’interès des de la via pública.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia