Successos

policial

robatoris amb violència

Investiguen l’assalt violent a un joier jubilat a Calonge

La víctima, de 82 anys, viu sol i va ser colpejat, lligat i emmordassat per un encaputxat que es va endur un botí de més de 100.000 euros en diners i en joies que l’ancià guardava a la casa

Els Mossos tenen sobre la taula la investigació d’un nou cas d’un assalt violent en un habitatge, en una casa de Calonge on resideix tot sol un joier jubilat, de 82 anys.

L’assalt, segons la denúncia que ha presentat el joier jubilat, el va perpetrar de matinada un encaputxat que va actuar en solitari. Va ser la matinada del 26 d’agost passat; segons la víctima, el lladre va saltar la tanca vegetal que voreja el jardí i va anar directe a la casa, on va estomacar el propietari, el va lligar i el va emmordassar.

El lladre, segons la denúncia, es va emportar una quantitat molt important de diners de la caixa forta (més de 20.000 euros) i una quantitat encara molt més elevada (per sobre dels 100.000 euros) en joies i diamants que la víctima tenia guardats i amagats en punts estratègics de la casa. Per la manera d’actuar de l’assaltant, tot fa pensar que tenia informació privilegiada sobre l’habitatge, un xalet ubicat al sector del Vescomtat de Cabanyes, i sobre el seu propietari.

Els Mossos s’han fet càrrec de la investigació i, a banda de la inspecció del xalet assaltat per intentar trobar empremtes o altres rastres de l’assaltant, també en faran una de la zona per si alguna càmera el va captar. Els investigadors també controlaran els establiments de compravenda de joies per si el lladre o algun recaptador hi col·loca les joies robades. Fins ahir el sospitós, que va actuar en solitari, no havia estat detingut.

A Calonge i a les poblacions de la rodalia, Sant Feliu de Guíxols, Platja d’Aro, Santa Cristina, Llagostera, Cassà de la Selva... hi va haver durant els anys 2013 i 2014 una onada d’assalts violents que en aquella ocasió perpetraven un grup de marroquins establerts a Sant Feliu de Guíxols i liderats per Ali Salim, el capitost del grup. Els assalts violents havien creat una gran alarma i inseguretat. Els lladres, que sovint es movien a peu travessant zones boscoses, solien triar les seves víctimes entre gent més vulnerable: gent gran estrangera a les seves segones residències. Obtenien informació sobre els habitatges a partir d’algun infiltrat que feia de jardiners i altres feines a les cases. En un dels assalts van agredir sexualment una dona i en un altre cas, a Santa Cristina d’Aro, van jugar a la ruleta russa amb una víctima mentre la pressionaven perquè els digués on guardaven els diners. Els robatoris violents al Baix Empordà van cessar quan, el maig del 2014, els Mossos van arrestar Ali Salim i els membres de la seva banda. Tots van acabar quedant en llibertat per odre judicial i encara no han estat jutjats.

LA XIFRA

100.000
euros
com a mínim és el valor de les joies i diamants que es va endur l’encaputxat de la casa assaltada.

LA DATA

26.08.17
Un encaputxat
va assaltar un joier jubilat a casa seva a Calonge i es va endur un gran botí.

A la saga de la banda que ha fet tres assalts a Bescanó

Els Mossos treballen per identificar i arrestar la banda de cinc homes que ja ha perpetrat tres assalts violents a Bescanó. El darrer va ser dilluns a la matinada i les víctimes, els amos de la rostisseria La Cresta. Cinc encaputxats van entrar a casa seva i els van sorprendre mentre el matrimoni i el seu fill de disset anys dormien. Els van encegar amb els llums d’unes llanternes i amenaçant-los amb els ganivets que van agafar a la cuina de la casa van aconseguir que la dona els obrís la caixa forta i es van endur tots els diners de la recaptació del cap de setmana de la rostisseria. Un botí elevat. Abans de marxar, els lladres van deixar les víctimes lligades.

El primer cas es remunta a la matinada del 8 de juliol, quan van assaltar els amos del restaurant L’Estanc Nou d’Estanyol. L’assalt es va perpetrar a l’habitatge dels hostalers, que està situat a sobre del restaurant. Els assaltants hi van accedir a través d’una finestra a quarts de quatre de la matinada. Quan el matrimoni va descobrir els intrusos, encaputxats i amb armes curtes, que remenaven i inspeccionaven la casa, aquests els van amenaçar, els van lligar i els van posar un coixí al cap tot exigint-los que col·laboressin si no volien que els passés res. Els lladres van fugir emportant-se dos sobres. Un contenia 3.000 o 4.000 euros en bitllets i a l’altre hi havia uns 3.000 euros en monedes. I també van desaparèixer les joies de la casa. El segon cas es va produir la matinada del 29 de juliol a l’habitatge de l’empresari Lluís Rocasalva, al pla de Trullàs de Vilanna. Van amenaçar l’empresari i la seva filla amb una pistola mentre ells capgiraven tota la casa exigint la caixa forta, que no tenien. Es van emportar 900 euros que l’empresari tenia a la butxaca de la roba de treball i 300 euros de la guardiola de la noia. Els assaltants demostren que coneixen bé el territori i les víctimes, empresaris, que ataquen, però, a casa seva per endur-se diners i joies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia