Successos

Tribunals

Última oportunitat de reobrir el cas Böttges

La representació de la vídua de l'empresari assassinat a Tossa el 1991 va reclamar ahir en una vista a l'Audiència que es reobri el cas

La fiscal i les defenses mantenen que no hi ha indicis sòlids que justifiquin la reobertura

Darrera oportunitat de reobrir el cas de l'assassinat de Norbert Böttges, l'empresari alemany abatut a trets el 1991 a Tossa de Mar. Francisco Bonatti, el representant de la vídua de Böttges, Anna Palou, va demanar a l'Audiència de Girona que no deixi passar aquesta darrera oportunitat durant la vista que es va celebrar ahir contra la interlocutòria del jutjat de Blanes que desestimava la petició de la reobertura del cas basant-se en l'aparició d'un testimoni que, segons un detectiu i un testimoni de referència, assenyala que un dels homes ja investigats havia fet pràctiques de tir amb una pistola molt a prop de l'escenari del crim. Bonatti va indicar que, encara que no hi hagués dades noves, no s'hauria de deixar passar l'oportunitat de reobrir el cas perquè no sigui que quan ja estigui prescrit apareguin noves pistes i llavors s'hagi de lamentar que ja no se sigui a temps de seguir-les. Abans d'entrar a la sala de vistes per reclamar la reobertura del cas, l'advocat Bonatti va coincidir al passadís, per casualitat, amb Anna Hospital i Narcís Bardalet, els forenses que van practicar l'autòpsia a l'empresari Böttges. Bardalet va animar-lo a lluitar per la reobertura perquè, va dir-li, un homicidi no hauria de quedar mai sense resoldre i, segons la seva experiència, a vegades la perspectiva del temps ajuda a situar cadascú al seu lloc. I de temps en aquest cas ja n'ha transcorregut molt: 25 anys, sis mesos i tres dies.

Com era previsible, la petició de Bonatti va xocar amb l'oposició de les defenses dels tres homes investigats durant aquests anys. Però també es va oposar a la reobertura la fiscal, que no veu indicis nous per reobrir el cas. Mònica Tarradellas, la lletrada que va representar Jaume Mayol i Rafael Martínez Chinchilla, va considerar comprensible la pretensió de la vídua de no deixar prescriure el cas però va matisar que són arguments morals que són inadmissibles com a argument judicial. El lletrat Miquel Garriga, en representació de C.C. , hi va afegir que les diligències que proposava l'acusació (interrogatori de quatre testimonis i nova inspecció ocular) són ara de nul·la utilitat per a la investigació, que, al seu entendre, ja ha fet tot el que es podia. L'Audiència decidirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia