Un dels acusats de segrestar un empresari diu que hi va col·laborar amenaçat

El fiscal demana 14 anys de presó per als dos acusats, que van retenir un dia i mig la víctima dins del cotxe

Juan Montero Rocamora, considerat el cervell del segrest i conegut de la família d'Andrés Martín, l'empresari segrestat, va negar ahir davant del tribunal que tingués cap relació amb el segrest de l'empresari i va al·legar que només feia quinze dies que coneixia l'altre acusat, Francisco Carrillo, àlies Françoise, a qui acusa de ser l'autor del segrest juntament amb un altre home a qui no coneix. «Carrillo em va ensenyar una foto de la meva filla de 3 anys i em va dir que si no col·laborava amb ell li farien mal.» Segons la versió de Montero, no sabia res del segrest i quan va trucar a la dona de l'empresari segrestat ho va fer perquè l'estaven amenaçant. Ara bé, Montero va caure en contradiccions quan el fiscal li va demanar com és que els Mossos van trobar al seu cotxe les pertinences de la víctima, entre les quals hi havia un taló que ell mateix havia omplert a cobrar en un compte de la seva dona. Per la seva banda, Carrillo va admetre les acusacions i va explicar pas a pas com va succeir el segrest el 17 de juny del 2008. «Vaig fingir que estava interessat a comprar el xalet de la urbanització La Selva de les Meravelles de Canyelles i vaig quedar amb Martín per veure'l. Em va ensenyar el terreny i la casa [...]. El vaig reduir amb un cop de genoll a l'esquena i li vaig lligar les mans i els peus. El vaig agafar pel coll i el vaig posar al seient del darrere del seu cotxe», va recordar Carrillo. Llavors va començar un periple per diversos municipis. «Montero anava amb un altre cotxe a davant. A la nit vam deixar Martín al cotxe tancat tapat amb una manta. L'endemà al matí Martín va trucar a la seva dona per dir-li que estava segrestat.» Va ser llavors quan la dona de la víctima va anar als Mossos denunciar els fets. Els Mossos van trucar al mòbil de la víctima i van parlar amb Carrillo, que pensant que era l'apoderat de Martín, els va reclamar el pagament de 300.000 euros a canvi d'alliberar la víctima. Però abans que s'acordés el pagament Martín va poder escapar a Vilafranca del Penedès quan Carrillo va aturar el cotxe per anar a recarregar el mòbil en un locutori. Es va deslligar, va sortir del vehicle i va fugir fins a arribar a una gasolinera, des de la qual va alertar la policia. Dos dies després del segrest fallit, el 19 de juny, Carrillo i Montero van provar sort amb un altre empresari. Van contactar amb Pedro Marín Elias, amb qui van concertar una cita, en aquest cas a Corbera de Llobregat per comprar materials de la construcció. Els Mossos ja els esperaven i van detenir-los abans que consumessin el segrest.

La fiscalia sol·licita que els dos acusats, que són a la presó de manera provisional, siguin condemnats a nou anys de presó per un delicte de detenció il·legal i a cinc anys més per una temptativa de detenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.