Successos

successos

Petició per reobrir el cas d'un crim a Tossa fa 25 anys

L'Audiència de Girona ha de decidir si torna a fer investigar l'assassinat de l'empresari Norbert Böttges a partir dels nous indicis que ha aportat la vídua, que no vol que el cas prescrigui

L'Audiència de Girona té sobre la taula pendent de resoldre la petició per reobrir la investigació sobre l'assassinat a Tossa de Mar, avui fa exactament 25 anys, de l'empresari alemany Norbert Böttges, mort a trets a les instal·lacions del seu càmping Turismar. La petició l'ha fet la vídua de Norbert Böttges, Anna Palou, que vol impedir que el cas prescrigui i que l'assassí o assassins que van arrabassar-li el seu marit quedin impunes per sempre més. A través dels seus representants legals, Palou ha aportat nous indicis que podrien tornar a encarrilar la investigació cap als sospitosos (homes de l'entorn de Böttges que es van posar al capdavant de les seves empreses un cop ell va ser mort) que en el seu moment ja va interrogar la Guàrdia Civil i que el jutjat va imputar però mai van acabar de ser processats. Els nous indicis es basen sobretot en l'aparició d'un testimoni que aporta noves dades que podrien servir per incriminar Carles Coll (nebot de la víctima i un dels sospitosos), que actualment regenta el càmping Turismar, el lloc on va ser trobat mort Norbert Böttges de dos trets al cap disparats amb una arma del calibre 22. Carles Coll sempre va negar tenir res a veure amb la mort del seu oncle ni saber res de qui podia haver-ho fet, tot i que en alguna ocasió ell havia comentat que potser hi havia enterrada una pistola al jardí de la casa de Jaume Mayol, un altre dels investigats per la Guàrdia Civil. Al seu moment, la Guàrdia Civil va identificar tots els propietaris d'armes del 22 de la zona de Tossa i no es va localitzar l'arma del crim, però no es descarta que es tracti d'una arma no legalitzada i que, per tant, s'escapés del control policial.

Després de la mort de Böttges, es va descobrir que havia desaparegut el contingut d'una caixa forta que l'empresari tenia a les seves oficines immobiliàries i que, segons calcula la vídua, podria contenir uns 300 milions de les antigues pessetes, diners procedents dels cobraments de lloguers i vendes de cases de la urbanització Santa Maria de Llorell que gestionava Böttges i que havien de servir per pagar els propietaris dels xalets i les obres d'ampliació del càmping. Però la caixa forta també contenia uns títols de cessió al portador de l'empresa que Böttges havia constituït a Panamà. Els títols, enviats pels advocats de Panamà, acreditaven el seu posseïdor com a propietari de les empreses filials de la matriu Annor, constituïda per Norbert, i transcorreguts uns anys les va esgrimir Carles Coll com a eina per desbancar la seva tia Anna Palou de les empreses del seu marit. És una contradicció que Coll i la seva mare disposessin dels títols, ja que Norbert Böttges havia designat com a única hereva la seva esposa, Anna Palou, i fins i tot havia enregistrat un vídeo en el qual deixava ben explicat que, en cas que a ell li passés res, tots els seus comptes i totes les seves propietats havien de ser per a ella. La hipòtesi que el mòbil del crim era econòmic i que els títols suposadament robats havien estat l'estratagema dels criminals per apoderar-se del control de les empreses de Böttges ja la va plantejar la Guàrdia Civil en l'atestat que va presentar el 2002 al jutjat.

Anna Palou no oblida el dia del crim i com Norbert va marxar de casa perquè el nebot el va avisar que havien remenat les màquines al càmping i ja no va tornar mai més. Avui fa 25 anys i el criminal o criminals no han estat desemmascarats. Confia que la justícia evitarà que el crim quedi impune.

LA XIFRA

300
milions
de les antigues pessetes es calcula que contenia la caixa forta; aquests diners van desaparèixer

LA DATA

01.11.1991
Van assassinar
de dos trets al cap l'empresari Norbert Böttges al seu càmping de Tossa de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia